Жена оглавява МВР

share

За първи път начело на МВР ще застане жена,  твърди "Труд", позовавайки се на свои източници в политическите среди.

Изборът на президента Росен Плевнелиев се е спрял върху шефката на дирекция "Европейски съюз и международно сътрудничество" в силовото министерство Петя Първанова. Нейни колеги я определят като тотален работохолик, който е в състояние да осъмне на бюрото си, но ще свърши задачите си за деня.

На днешната оперативка в МВР министърът и вицепремиер в оставка Цветан Цветанов не е съобщил името на наследника си. Пред присъстващите е обяснил само, че бъдещият вътрешен министър е "консенсусна фигура". Петрова не е от кадрите на ГЕРБ, обясниха още източници от МВР.

Най-вероятният министър на социалната политика и вицепремиер в служебното правителство пък е секретарят на Плевнелиев по социалните въпроси Деяна Костадинова. До нея се стигнало, след като бившият шеф на НОИ Йордан Христосков и бившият министър в кабинета на Иван Костов - Иван Нейков, са отказали предложението за стола на министъра в оставка Тотю Младенов.

Букмейкърът "Евробет" пък пусна в страницата си за залагания на случайни събития програма за служебното българско правителство. Посочените вероятни участници в него са 27 души.

С най-нисък коефициент, тоест с най-голяма вероятност да оглави временния кабинет, е бившата зам.-министърка в регионалното развитие Екатерина Захариева. Ако заложите на нея и се окажете прави, срещу 1 лв. залог печалбата ще е 1,65 лв. Втори по коефициент е Андрей Делчев - 1,70. И преди седмица, когато стартира играта, двете имена водеха убедително в класацията на вероятностите, сега има само лека промяна в цифрите.

Посланикът ни в Париж Марин Райков е най-вероятният служебен премиер на България.

Водещи новини

Още новини