Манолова: Нормално е подчинените на Цветанов да помагат за успеха на ГЕРБ на изборите

Булфото
share

Това заяви на пресконференция депутатът от „Коалиция за България” Мая Манолова.

Според народния представител мотивите са свързани най-вече с установяването на едноличен режим на управление в страната, който е основан на полицейщина и нарушаване на основни човешки права и свободи.

„Тук ще спомена както антиконституционните действия на вътрешния министър, свързани с натиска върху съдебната система и адвокатурата, нарушаване на принципа на разделението на властите, безконтролното използване на специални разузнавателни средства и полицейщината, така и съмненията, че МВР ще бъде използвано за политически цели в предстоящите избори”, каза Мая Манолова.

Според нея самият факт, че шефът на МВР - силовият министър, е председател на предизборния щаб на ГЕРБ, вече създава основателни съмнения за честността на предстоящите избори.

„Най-малкото е трудно да си представим как г-н Цветан Цветанов ще раздвоява в съзнанието си в кое качество действа във всяка ситуация. Естествено е и всички негови подчинени, при положение че техният началник е ангажиран с резултатите от изборите, да се опитат всячески да бъдат полезни за спечелването на изборите”, коментира Мая Манолова.

Тя коментира и кандидатурата на БСП за президент, като посочи, че с Ивайло Калфин ще се работи за победа. Според депутата са налице всички шансове за балотаж и за спечелване на балотажа срещу кандидата на ГЕРБ.

Водещи новини

Още новини