Кунева: Изходът от проблемите е служебно правителство

Getty Images/Guliver
share

Няма угризения по приватизацията на ЕРП-та. Ако кабинетът е искал да направи някаква промяна - е можел да я направи. Направиха една показана акция като влезнаха в ЧЕЗ или EVN, иззеха документи и дотук приключиха нещата, без да има някакви конкретни действия. Това е голямата илюзия, че можеш да управляваш държава без общество. Трябва да има споделена информация, трябва да има контрол, трябва да се знае от хората какви са заплатите на работещите в ЧЕЗ, кой е в борда и т.н. Хората се гневни не заради тока, колкото за начина по които се държат с тях. Това каза Меглена Кунева в сутрешния блок на БНТ.

Кунева бе категорична, че не може да се раздели обществото на хора, които са навън на улицата и на хитреци. "България на гражданите" е партия, която не случайно сложи гражданите в името си. Аз мога да отговарям за приемането ни в ЕС, за потребителите, защото това съм работила. Имам своя дял за това държавата да се премести напред. Изтощена е почвата на партиите и затова, ако не влезнат хората в партиите, те нямат шанс. Трябва ни много широко общество, което да контролира, за да не изкривява никоя партия случващото се, смята Кунева.

Попитана дали трябва да има предсрочни избори, тя заяви, че трябва да се помисли как ще се отрази това. Легитимността на НС също е изчерпена, сдружиха се в някакви интереси като случая Марковска, ние нямаме приключила процедура за конституционен съдия - седим си така. Едни по-бързи избори биха били добри, служебното правителство може да доведе нещата до по-спокоен преход, служебното правителство ще доведе до разпускане на парламента, а тях ги е страх от това. Нека да четем Конституцията, каза още тя.

Водещи новини

Още новини