Яне Янев: Енергийната мафия няма цвят

share

Ангел Семерджиев е извършил много престъпление. С него трябва да се занимават специализираните органи в държавата.

Това обяви пред камерите на TV7 Яне Янев. Семерджиев трябва да бъде поканен незабавно в националната следствена служба. Той не можа да даде отговор на редица въпроси по време на изслушването му пред антикорупционната комисия. Ние в нашата комисия в парламента, няма какво повече да се занимаваме с него. Нашият доклад е готов и ясен. ДКЕВР беше една структура, която до скоро не се контролираше от никой. ДКЕВР е давал лицензи, които са били своебразни банкови гаранции от страна на държавата и благодарение на които олигарси като Иво Прокопиев са теглили милиони от банките. Според Янев мотивацията на Семерджиев за подписването на една от фактурите, на стойност 100 милиона лева, е персонална. Тя е за изграждането на сероочистваща инсталация на ТЕЦ „Бобовдол”, като 100-те милиона са само за първата част от реконструкцията и въвеждането в експлоатация, обясни Янев.

Енергийната мафия няма цвят. През последните години, като се започне от Иван Костов, мине се през тройната коалиция, Румен Овчаров и се стигне до Трайчо Трайков, всички те са извършвали и обслужвали корупционни сделки и схеми, категоричен беше Янев. БСП ги е страх. Защо няма никой в студиото сега от тях. Румен Петков е записвал за част от енергийната мафия и Сергей Станишев и Ахмед Доган, обясни той.

Днес парламента ще изслушваме представители на ЕРП-тата. Приканвам всички инициативни комитети, които организират протести срещу високите сметки за ток да заповядат в НС и да зададат директно своите въпроси към тях. Готов съм да наруша всички правила и хората да се срещнат лице в лице с представителите на ЕРП-тата, допълни Янев.

Водещи новини

Още новини