Яне Янев: Станишев да каже за ЕС ли е или за "Хизбулла"

Булфото
share

Сергей Станишев незабавно трябва да отговори за Европейския съюз ли е или за „Хизбулла”, заяви пред журналисти лидерът на РЗС Яне Янев.

 Отговорът на Станишев трябва да бъде ясен, а не витиеват, какъвто е стилът му на политическо говорене, защото с неговия вид действия през последните няколко дни, той нанася тежък удар върху проевропейската ориентация на България. Българското общество следва да получи информация Сергей Станишев от името на Партията на европейските социалисти ли говори в полза на „Хизбулла” или от името на БСП. РЗС възнамерява да предприеме редица действия за превенция на лобистите на терористичните организации. Ние считаме, че е изключително опасно, особено сега, в този момент на развитие на процесите в Близкия Изток, в България да има говорене тип „Станишев”, което му отрежда призово място на сайта на „Хизбулла”, добави Янев.

"По тази причина РЗС ще започне консултации на европейско ниво чрез своите партньори от Съюза на европейските консерватори и реформисти при провеждането на евроизборите, партии, които имат позитивно отношение към терористични структури, да нямат възможност да излъчват свои кандидати за евродепутати. „Искаме да се обсъди в рамките на Европейския парламент възможността чрез промяна в изборното законодателство за Евроизбори 2014 година да има критерии, които да не допускат партии, защитаващи терористични групировки, да имат свои евродепутати през следващия петгодишен мандат на Европейския парламент", каза още лидерът на РЗС.

Водещи новини

Още новини