БСП: За България вече се говори като за бананова република

share

"Всички спечелиха от референдума, независимо как са гласували", каза в ефира на Нова телевизия евродепутатът от БСП Илияна Йотова.

Според нея, резултата от националното допитване е най - правдивият. Причината са липсата на организирания цигански вот и автобусите. Йотова заяви също, че въпросът на референдума е бил изключително объркващ и затова и много хора не са отишли до урните.

Тя изрази отново позицията на БСП и каза, че партията иска, както АЕЦ "Белене" да бъде построен, така и АЕЦ "Козлодуй" да се развива.

Йотова коментира и поисканата оставка на Сергей Станишев от Симеон Дянков. "Г-н Дянков от кога е член на БСП", пошегува се тя. По думите й, няма логика Станишев да си подава оставката, защото резултатът от рефдрендума е достатъчно ясен. Тя поясни, че дори и в спорта 60:40 е достатъчно ясен резултат, за да се определи победителят и победеният.

Евродепутатът допълни, че Бойко Борисов е получили изключително голям шамар на референдума.

Относно "мъртвите души" в избирателните списъци, Илияна Йотова заяви, че те са удобни на управляващите, които се стремят към служебна победа. Според нея, ГЕРБ няма никакви намерения и амбиции да променят Избирателния кодекс и припомни, че той дори е замразен в момента.

"За България вече се говори като за бананова република", добави Илияна Йотова. Тя информира, че другата седмица в Европарламента ще има дискусия за демокрацията в страната ни, която този път е инициирана от либералите, а не от социалистите. "За съжаление, България пак ще отнесе много критики", каза още Йотова.

Водещи новини

Още новини