Борисов: Благодаря на Станишев

share

Премиерът Бойко Борисов даде своя глас за развитието на ядрената енергетика в България.

Той изрази вота си в "Мичиганския университет", както сам обясни на министъра на финансите Симеон Дянков.

900 души в тази изборна секция имат право на глас, но само половината досега са се възползвали. Сградата е пълна с журналисти, не и с гласоподаватели.

Щастлив съм от победата на Джокович, бе първият коментар на премиера.

Още веднъж благодаря на Сергей Станишев, че не подписа на времето за АЕЦ "Белене". С организирането на този проект той завинаги зачеркна проекта "Белене". Българите трябва да му благодарят за това, че прояви характер, коментира Борисов.

Хубаво е, че имаше референдум. Всички знаеха, че плебисцитът ще се провали. Над 14 милиона бяха дадени за това упражнение, а тези пари можеха да отидат за майките, коментира премиерът. Това беше безсмислено упражнение, каза той.

По думите му, референдумът по никакъв начин не е тест за предстоящите избори, "защото се видя, че темата хората не ги интересува".

Много харесвам Станишев, заради тази помощ, която ми даде с референдума, за да не ме притискат повече с "Белене". Няма как вече да дойде някоя политическа партия, която да започне да харчи пари за проекта, каза той и благодари на лидера на БСП.

Бях обещал, че утре ще искам оставката на Станишев, заяви финансовият министър. Заради всички тези общо 20 - 25 милиона лева разходи за референдума, смятам, че в утрешния ден той трябва да си подаде оставката, категоричен бе той.

Червеният лидер се доказа като отговорен човек и по никакъв начин не искам да си подава оставката, каза Борисов, защото той помогна. Той не е удобен лидер, а е разумен. С това обществено допитване той помогна изключително много на държавата си. Хората трябва да са му благодарни, както след време ще благодарят на ГЕРБ заради финансовата стабилност на страната, обяви той.

Водещи новини

Още новини