Сакскобургготски: Покушението срещу Ахмед Доган е възмутителен акт

share

Покушението срещу Ахмед Доган е възмутителен акт, който трябва да бъде недвусмислено осъден от цялото ни общество. Това се заявява в позиция на Симеон Сакскобургготски, разпространена от неговия пресофис до медиите.

Според бившия премиер всякакви опити на отделни среди да бъде омаловажавано случилото се, като му се слага етикет за инсценировка или като се превръща извършителят му в герой, са цинични и вредят на демокрацията у нас. Преди всичко трябва да сме благодарни, че нямаше фатален край, въпреки че картината, която наблюдавахме беше покъртителна и за жалост точно тя обиколи света, се посочва в позицията. Сакскобургготски отбелязва, че подобни опити за покушения не са изключени дори в страни с дългогодишни демократични традиции като САЩ, Швейцария, Великобритания. В глобалния свят, в който живеем, и от който сме част и ние, не можем да очакваме да бъдем защитени от подобни прояви, още повече, когато става въпрос за високопоставени обществени личности като Доган, смята той.

В същото време, коментира Симеон Сакскобургготски, цитиран от пресофиса си, може би станахме свидетели на възможния ефект от дългогодишната сатанизация и превръщането във враг на политическия опонент. Той изразява съжаление, че случилото се е засенчило един много по-значителен и достоен политически акт - оттеглянето от председателския пост на Ахмед Доган, когото определя като един
от лидерите на прехода и емблематична личност за неговото мирно осъществяване.

Водещи новини

Още новини