Сакскобургготски иска да се върне в политиката

  • 21 декември 2012 07:21

  • 1821
  • 10
Сакскобургготски иска да се върне в политиката
©

Симеон СакскобургготскиСимеон Сакскобургготски Симеон Сакскобургготски е роден на 16 юни 1937 г. в София. Той е син на Цар Борис ІІІ и Царица оглежда новосъздадени и стари партии за коалиционни партньори на НДСВ. Преди седмица царят е имал среща с цялото ръководство на жълтите начело с Христина Христова, пише "Стандарт".

Бившият премиер е дал картбланш за коалиция на жълтите, но при условие, че "държат на високата си класа". И ги посъветвал да не бързат да приемат предложения за политически съюзи, а да изчакат още поне два месеца. Христова е информирала царя за всички предварителни разговори за евентуални коалиции с десни и центристки формации. А той дал да се разбере, че не желае коалиция с Меглена КуневаМеглена Кунева Меглена Кунева е български политик, първи европейски комисар от България. Кунева е родена на 22, тъй като "тя се отрекла от партията след президентските избори". От началото на есента Сакскобургготски е имал интензивни разговори с почти всички лидери на партии, коментираха запознати. С премиера Бойко БорисовБойко Борисов Бойко Методиев Борисов е министър-председател на Република България. Роден е на 13 юни 1959 г се чувал по-често по телефона. Както и със соцлидера Сергей СтанишевСергей Станишев Сергей Дмитриевич Станишев e председател на Националния съвет на БСП, министър-председател на.

Царят е търсен от хора от екипа на Иван КостовИван Костов През 1967 година завършва средно образование в 18-о СПУ "Кирил и Методий" (СОУ "Уилям Гладстон") -, признаха неофициално отлично запознати. Ключови фигури от ДПС и СДС също са имали среща с експремиера. В момента Сакскобургготски е в чужбина със семейството си, но след завръщането му в България разговорите за евентуална либерална коалиция ще продължат. Преди да отпътува, царят е написал и традиционното си обръщение към симпатизантите и членовете на НДСВ с пожелания за "надежда за по-добро бъдеще". Но е отбелязал и грешки на своите. "В момента НДСВ изживява нелек период. Но се надявам 2013 г. да е година за възраждането на движението, защото предпоставки за това има и те стават все по-видими", пише Сакскобургготски. "Човек може да има чудесни идеи в политиката, но когато се изолира от хората, когато не се стреми към институционалните лостове, с които може да ги реализира, те остават само добри намерения на хартия", натъртва на жълтите още царят. И призовава бившите депутати, министри, зам.-министри, заемалите високи държавни позиции по време на управлението на партията да бъдат по-активни. Царят си пожелава да види "НДСВ сплотено около нови, модерни управленски идеи за "предприемчивостта и развитието на малкия и средния бизнес". В края Сакскобургготски отбелязва, че има много личности, които са "натрупали опит и самочувствие на управленци благодарение на НДСВ". И сега трябва да "върнат жеста на партията си и да й влеят нови сили за успех на парламентарните избори".

Последвайте канала на

Novini.bg
1821 10

Коментари 10

Добави коментар
Шефът на изгорялата фабрика

2012.12.24 | 00:58

5
Царят ще стане цар, когато ние станем монархия и когато го изберем за такъв. До тогава не може да е цар, защото няма царство и не е владетел. Все едно аз да съм шефа на изгорялата фабрика, бояджията на тавана на лятното кино или генерал без армия. Парадоксите покрай този човечец продължават и с НДСВ (Национално Движение Симеон Втори), което носи неговото име, а той дори няма участие в това движение. За финал само ще попитам - толкова бързо ли изхарчи препечеленото, че пак търси кокала?

2013.01.22 | 10:24

10
1.Царят е цар по божията волял Твоята воля на изборите няма никакво значение. 2.) Цар Симеон II е цар на българите и днес, и никакъв псевдо референдум, проведен под контрола на НКВД (ако знаеш сасво е това) и Държавна Сигурност не променя този факт. Това, че руснаците и слугите им в БГ са го прогонили не променя статуса му. 3.) Защо го наричате крадец? Защо леля ти да може да си реституира апартамента на дядо ти- спечелин от спекулата през войната, а той да не може да реституира собствеността на короната. 4.) Видимо простотията ти пречи да си обективен и следователно не бива да четем глупостите ти.

2012.12.24 | 00:58

9
В България да не влиза!!!!!

2012.12.24 | 00:58

8
Пак ще се намерят олигофрени които да гласуват за този безсрамен палячо. Една моя не много умна позната, беше гласувала за него защото "изглежда много представителен с костюм". Ако му дадем още 800 дена може и пломбите от устата да ни отмъкне този дъртофелник. Неговото избиране е една от най-срамните страници в съвременната ни история.

2012.12.21 | 19:27

2
Защо този палячо е по-кофти от палячото СерГей? Я ни обясни.

2012.12.24 | 00:58

7
Грешно ви е инфото, ше се връща, ама не в политиката, а на централна гара,и ще продава хотдоци на минувачите,в мадрид вече са го научили да изважда и събира....
ЦАР за пример

2012.12.24 | 00:58

6
На 100 години да стане, да пълзи и пак ще нещо да открадне!!!

2012.12.23 | 22:02

4
Не зная кое е по-добре за Б-я - да бъде управлявана от крадливият дъртак наречен цар или от бившият му охранител мутра. И двамата не стават и е крайно време да си бият камшика.
666

2012.12.23 | 22:01

3
Царя често се срещал с пъдаря си (настоящия министър -председател) и с най добрият си ученик (Станишев) Що се отнася до Кунева - Пръмова тя също е негов човек. СЛЕД СМЪРТТА НА ЛУКАНОВ ПРЕДСТАВИТЕЛЯ НА РОДА КОХАРИ Е ЗАСТАНАЛ НАЧЕЛО НА ДЪРЖАВАТА И УПРАЖНЯВА ВЛАСТТА БИЛО ТО КАТО ПРЕДСЕДАТЕЛ НА ТРОЙНАТА КОАЛИЦИЯ, БИЛО ТО ЧРЕЗ ДОВЕРЕНИЯТ СИ ОХРАНИТЕЛ В момента всички партии са му подконтролни с изключение на Костовото ДСБ
ASD

2012.12.21 | 18:49

1
тоя за да се връща или има още за крадене или е изхарчил спечеленото от мандата си,като се има на впредвит че ходи по казината в Европа народа трябва хаптен да е глупав че пак да го избере.

Добави коментар

Свързани галерии

Водещи новини