Станишев: Сегашното управление е медицински случай

share

Управлението на ГЕРБ е шизофренно, то е направо медицински случай. Трябва да накараме хората да сложат точка на управлението на ГЕРБ. Брат ми няма един квадратен метър на Черноморието. Цветанов, Борисов и Найденов са лъжци по природа. Това заяви пред журналисти лидерът на БСП Сергей Станишев.

Позицията на г-н Борисов,  с която даде на всички депутати указания да гласуват с "Не", е ясен знак, че ГЕРБ се обявиха против ядрената енергетика у нас. В политически смисъл очевидно Борисов търси сближение със Синята коалиция и с г-жа Кунева, която обяви бойкот на референдума. Много е странно как една партия, която се е обявила като партия на гражданите да не участва в най-гражданското  мероприятие като референдума. Това означава, че се търси коалиционна форма от страна на ГЕРБ.

Продължава скандалът за продадения парцел в Несебър, който представлява дюни. Първо, парцел с подобни размери не може да бъде намерен никъде. Пазарната му стойност е много на това, което е получила държавата. Тя е получила по 19 лева на квадрат, а не по 200 лева. Това е корупционната схема на ГЕРБ.  Платени са 1 млн.140 хил. лева, а стойността на имота с печалба е минимум 35 милиона лева. Комична е позицията на министър Цветанов, който заявява, че не е разбирал какъв е проблемът. Неговият кумец, г-н Бояджиев, е спечелил 20 млн. лева и изведнъж става водещ строител. Това е директен конфликт на интереси, тази близост между Цветанов и Бояджиев е наистина златна и не случайно му бе връчена награда "Златен гвоздей". Това е символ за ограбването на държавата от тази върхушка, категоричен е Станишев.

Попитан дали ще търсят политическа подкрепа за гласуването на референдума, Станишев заяви, че има заговор срещу ядрената енергетика в България и той не се учудва, че Костов заема такава позиция за ядрената енергетика. Цената, на която ще се продава тока от Белене ще е три пъти по-висока от тази на държавните централи. Лъсна и истинската позиция на г-н Борисов. Това означава няколко неща - че българите ще плащат непоносима цена на тока, второ - има реална опасност да изпаднем от клуба на ядрените държави и трето - да сме страна, в която няма високи технологии. ГЕРБ накрая си кацнаха на позицията. Ние  ще разчитаме на българските граждани, защото те извоюваха този референдум. Това е възможност хората да си кажат тежката дума. Разбира се, че сме водели и водим преговори. Ясно е кои са за и кои са против ядрената енергетика, заяви още лидерът на БСП.

Не изключваме внасяне на вот на недоверие през новия политически сезон. Най - голямото изпитание, което ни предстои е референдума след 27 януари - ще вземем решение дали да го внесем или не. Има върху какво да се замислим и да го формулираме и да го внесем. Що се отнася до приоритети ни част от тях са предстоящите парламентарни избори. Основната ни политическа задача е да ги спечелим. Силно се надявам през месец юли да сложим точка на управлението на ГЕРБ. Това заяви депутатът Ангел Найденов. Той бе категоричен, че според тях е очевидно, че ГЕРБ гледа на Изборния кодекс като на последното средство да се задържат на власт и за това не желаят необходимите промени. Трябва да се избере председател на Конституционния съд, освен ако не бъде осуетен от ГЕРБ за пореден път, каза Найденов.

Михаил Миков заяви, че България е страна с висок политически риск, който се оценява от външните инвеститори.

Според Найденов СДС със сегашното си поведение се опитва да създаде някакво алиби на ГЕРБ. Няма по-естествено нещо от това едно общество да участва в референдума. Очаквам по-голямата част от мнозинството от хора да не участват и СДС се опитва да се пришие към тях, както й г-жа Кунева, коментира Ангел Найденов. Той заяви, че е проява на шизофренно поведение на представители на институции като шефа на Народното събрание да участва в протеста в Банско за разширяването на ски пистите.

Станишев коментира, че имаме медицински случай на управление.

На въпрос кога ще бъде създадено правителството в сянка, Станишев заяви, че няма да каже имена, защото ще бъдат обстрелвани. В момента нашата първата политическа задача е да направим активна кампания, за да излязат хората на референдума и да изразят мнението си.

Твърдението, че моят брат участва в заменките в Несебър, е тотална лъжа. И Борисов, и Найденов, и Цветанов, които са се изказвали, са лъжци по природа. Брат ми е архитект и няма нито един квадратен метър на морето, заяви още Сергей Станишев.

Водещи новини

Още новини