ГЕРБ: АЕЦ "Белене" е финансово недоразумение

share

Не сме формулирали въпроса за референдума така, че да бъде угоден на ГЕРБ, а просто го преведохме го в неговата законосъобразност. Ние сме "за" ядрената енергетика, но сме против строежа на АЕЦ "Белене", каза в сутрешния блок на Нова телевизия депутатът от ГЕРБ Доброслав Димитров.

Позицията на премиера за ядрената премиера се промени многократно от началото на управлението на ГЕРБ. С тази непостоянност той поставя на карта бъдещето на ядрената енергетика у нас, заяви депутатът от БСП Янаки Стоилов. Той уточни, че левицата не противопоставя АЕЦ "Козлодуй" на АЕЦ "Белене", но категорично заяви, че само чрез изпълнението на проекта "Белене" може да бъде даден тласък на ядрената енергетика у нас. В политически план трябва да благодарим на управляващите за позицията им, защото с призива им да се гласува с "не", показаха ясно, че нашият инициативен комитет остава единственият, който работи за развитието на ядрената енергетика в България, добави Янаки Стоилов.

Доброслав Димитров бе категоричен, че проектът "Белене"е финансово недоразумение и ако бъде изпълнен, с дълги години ще тежи върху плещите на данъкоплатците.

Водещи новини

Още новини