Хиляди на бунт във Фейсбук за "Нова България"

share

Хиляди граждани обявяват гражданско неподчинение и ще излязат на протест, за да завършат започнатото на 5 ноември миналата година (Световния протест на анонимните) - да променят държавата.

За днес протестът е обявен под надслов "Бунтът за нова България". В социалната мрежа Фейсбук заявилите желание да излязат под прозорците на властта в столицата са близо 3000 души.

"Налага се въвеждане на Граждански борд над властта", заявяват протестиращите. "Политиците, за разлика от хората, реагират само и единствено на болка, а не на разумно поведение", допълват организаторите.  Протестът цели смяна на политическия модел от последните 23 години, защото "безизходицата на народа, води на промяната възхода".

В няколко стъпки е структуриран планът на гражданите за промяна: национален "Бунт за нова България", започващ на 8 януари и прерастващ в безсрочни действия за смяна на статуквото; разпускане на Народното събрание и изготвяне на нова Конституция; излъчване на служебно правителство от гражданския сектор, от хора, необвързани с политически партии и доказан експертен потенциал.

Водещи новини

Още новини