Плевнелиев горд с речта си, БНТ били виновни за гафа

share

Прессекретариатът на държавния глава разпространи изявление на президента Росен Плевнелиев. В него президентът подчертава, че  сам пише речите си и стои зад всяка своя дума в тях. Благодари на хилядите хора, които са изпратили съобщения, писма или са се  обадили, за да изразят подкрепата и одобрението си за това, което са чули в новогодишната нощ.

Гордея се с тази реч и ми се иска повече хора да чуят и да разберат посланията в нея, се казва в изявлението.  Надявам се Новогодишното ми обръщение да е докоснало сърцата на българите, защото е искрено и отразява дълбоката ми вяра, че  можем повече като народ.

В изявлението се казва, че държавният глава не отговаря за техническата реализация и за визуализацията на  обръщението. Затова считам, че тези, които тръбяха "гафът на Плевнелиев", се отнесоха с неуважение както към държавния глава, така и към президентската институция като цяло. Концепцията за Новогодишното обръщение е на моя екип, а за техническата реализация се доверихме на Българската национална телевизия.

Президентът информира, че по случая в президентството се прави проверка и е възможно да има наказани служители поради  невниманието им, довело до там в обръщението да се появи снимка, която не съответства на изискванията. Сигурен съм, че както сега, така и занапред ще има по-съществени задачи, които ни предстои да решаваме заедно. Такъв беше и смисълът на моето обръщение, се казва още в изявлението на президента Росен Плевнелиев.

Водещи новини

Още новини