Ето колко секции се очаква да бъдат открити за вота в чужбина

  • 02 октомври 2024 14:52

  • 193
  • 0
Ето колко секции се очаква да бъдат открити за вота в чужбина
© МС

Изтече сокът за подаване на предварителните заявления за гласуване в чужбина. Очаква се да бъдат открити около 720 секции за гласуване извън България, като точният брой ще бъде ясен след решение на ЦИК. Над 150 се очаква да бъдат секциите, в които ще се гласува с машини.

Всичко по темата:
Предсрочните избори на 27 октомври 156

Това докладва заместник-министърът на външните работи Елена Шекерлетова на свиканата от премиера Димитър ГлавчевДимитър ГлавчевДимитър Борисов Главчев е български икономист-счетоводител и политик. Депутат от партия ГЕРБ в регулярна среща за подготовката на предстоящите на 27 октомври избори, съобщиха от правителствената информационна служба. 

ЦИК показа хартиените бюлетини и как да гласуваме с машина

По отношение на организацията на изборите на територията на страната министърът на иновациите и растежа Росен КарадимовРосен КарадимовРосен Карадимов е назначен за министър на иновациите и растежа в служебния кабинет с заяви, че по всички направления сроковете се спазват. Министърът на електронното управление Валентин МундровВалентин МундровВалентин Мундров е назначен за министър на електронното управление в служебния кабинет с информира, че от ЦИК вече са получени машините за гласуване и е стартирал процесът по тяхното удостоверяване. Процесът ще се провежда в защитена среда, в сградата в МЕУ, с инсталирана нова камера, която ще излъчва картина и звук в реално време.

От вчера започнаха и дейностите по конфигурация на устройствата за видеонаблюдение в реално време и видеозаснемането след края на изборния ден в секционните избирателни комисии. Предвижда се транспортирането на устройствата за видеонаблюдение да бъде извършено до областните управи след 16 октомври.

Последвайте канала на

Филип Епитропов
193 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини