Илияна Йотова: Борисов подписа оставката на Мирослав Найденов

share

Честта изисква министърът на земеделието и храните Мирослав Найденов да си подаде оставката заради скандалната сделка край Несебър, заяви пред журналисти евродепутатът от Групата на социалистите и демократите в Европейския парламент Илияна Йотова, по повод скандала с продажбата на терена край Несебър.

„За мен не е никаква новина, че някаква междуведомствена комисия тепърва ще се занимава с този проблем. Всъщност днешната пресконференция трябваше да има един-единствен отговор и това е - един министър да си подаде оставката”, каза Илияна Йотова.
"Найденов се опитва да прехвърли собствената си отговорност върху своите заместници, опитвайки се в края на календарната 2012 година, под чадъра и закрилата на коледните празници, да хързулне една такава доста апетитна сделка за дюните в Несебър, за доста пари", каза още Илияна Йотова.

„Ние имаме информация от наши структури по места, че голяма част от тези пари се отчисляват, за да се финансира касата на ГЕРБ за предстоящите избори. Днешното поведение на министър Найденов също не е новина, тъй като във всички случаи, в които има проблем с министерството или то се тресе от поредния скандал (да си спомним печалните „калинки”), той се опитва по всякакъв начин да прехвърли отговорността върху своите заместници, върху своите служители, но никога не я поема сам, както и в тази ситуация. А истината тук е, че е била създадена една прекрасна схема за облагодетелстване, за оскъпяване в няколко пъти чрез частни инвеститори, след което комисионната, естествено, ще бъде дадена на когото трябва. Това е истината за сделката в Несебър. Колкото и да се опитва да усуква министър Найденов, вече не може да убеди абсолютно никого. Честта в такава ситуация изисква той да си подаде оставката. В крайна сметка, дори министър-председателят с факта, че спря тази сделка, на практика подписа неговата оставка, тъй като той призна неправомерните действия на своя министър", каза още Илияна Йотова.

Водещи новини

Още новини