Каролев: Търсете си работа в чужбина

share

2013 г. ще бъде едно копие на 2012. Това обаче не е толкова зле, тъй като имаме 12% увеличение на националното богатство, каза пред БТВ финансистът Емил Хърсев. През 2009г., когато се появи кризата хората не я усещаха, защото имаха достатъчно спестени пари, коментира Владимир Каролев. 400 000 са загубили работата си, припомни бившият царски съветник.

Той препоръча държавата да отвори няколко концесии, за да се привлекат допълнителни пари, каза Каролев. Не може да се забрани изследване за шистов газ, тъй като тези проучвания струват сериозни пари и това ще помогне на икономиката. По същия начин Дънди Юнайтед изнася добитата руда, защото еколозите пречат, каза Каролев.

България продължава да се сравнява с държави, с които не можем да се състезаваме. Ние трябва да гледаме страните от Цетрална Европа, призова Каролев. У нас през 1990 г. бяха спечелени отново от комунистите, за разлика от останалите държави от комунистическия блок. Ние губихме време, което можеше да се използва за структурни реформи, каза царистът.

Средната заплата в Унгария е с 20% по-висока от България, но разликата е в стандарта, който тя покрива, припомни Хърсев. Най-важното за хората е да се образоват и да са мобилни. Който загуби работата си, започва да търси нова само в населеното място, в което живеят, а трябва да търсят в други градове или чужбина, препоръча Каролев.

Водещи новини

Още новини