Бойко Борисов: Трябва ни твърда ръка (обновена)

share

Трябва ни твърда ръка, каза Бойко Борисов.

Трябва да има твърда ръка, за да могат да се управляват проекти, поясни премиерът. В предаването Всяка неделя той също посочи, че програмата на правителството включва градежа на църкви и манастира. Последната църква е в Брезник. Там за 850 000 лв. направихме чудесна църква - с едни медни кубета... въобще, нещо страхотно. Аз съм вярващ християнин.

Не съм властелинът на държавата, допълни той. Толкова свобода никога не е имало. То са конкурси, за главен прокурор, за конституционен съдия. Всеки може да каже какво мисли срещу нас. Трябва да има твърда ръка, за да се правят проектите. За догодина искам още две възлови кръстовища в София - край Семинарията и бул. България, допълни той. След година и половина софиянци ще имат завод за битови отпадъци, построен с европейски пари.

"Водя непрекъснато война със себе си. Особено сега, когато се гласуваше бюджета", допълни той. Аз много благодаря на Сергей Станишев, че не е подписал договора за АЕЦ Белене и той много добре знае защо не го е подписал. Той безспорно интелигентен човек. Станишев управляваше, когато имаше на главата трима много влиятелни хора - Георги Първанов, мандатоносителя Ахмед Доган, който най-добрия български политик, но няма да правя коалиция с него, и Симеон Сакскобурготски и това бе трудно. Премиерът също честити на Станишев титлата Мъж на годината в Украйна.

Убеден съм в инстинкта на българина, отговори той на въпроса дали ще получи втори мандат. Не мога да се идентифицирам с никого допреди мен. Симеон Дянков свърши огромна работа и пое много негативи особено по време на кризата.

Няма да се коалирам с ДПС и БСП, защото те са всеядни партии. Ако можех да се говори само с Меглена Кунева, би било добре, но зад нея стоят адвокати, каза той за Даниел Вълчев и Пламен Орешарски. Госпожа Кунева може много да помогне на България.

Не аз ликвидирах СДС, а това го направи Иван Костов. Синята коалиция трябваше да остане остави кандидатурата на Петър Стоянов за конституционен съдия.

Ще помоля хората като пият да не карат, завърши Борисов.

Водещи новини

Още новини