Станишев: Сценарият от януари 1997 г. ще застигне ГЕРБ

share

Няма да влизам в плоските и милиционерски схеми на ГЕРБ, които се опитват да въведат Европейската народна партия (ЕНП) в спасителния си план за предизборната кампания. Г-н Вилфред Мартенс беше употребен от вицепремиера Цветан Цветанов и партия ГЕРБ, каза председателят на БСП и Партията на европейските социалисти Сергей Станишев в студиото на "Панорама" по БНТ.

Припомняме, че в сряда председателят на ЕНП заяви, че е шокиран от изказването на Станишев че "този, който, когато загуби доверието на хората, не иска да си тръгне с мир, по демократичен начин, ще си тръгне по друг начин".

"Имаме на власт не политическа партия, а групировка, която неведнъж е показала, че гази законите и демокрацията в страната. Хората няма да търпят тази гавра вечно. Всяка държава има демократични механизми, по които промяната може да настъпи - избори. На последните президентски и местни избори обаче ГЕРБ показаха, че са готови да газят и закони, и волята на хората в името на властта", добави той.

"БСП се е доказала като демократична партия - такава, каквато спазва законите. Но ако управляващите пак покажат, че са готови да погазят волята на хората, само за да останат на власт по изкуствен начин, сценарият на спонтанно масово недоволство от началото на 1997 г. е възможно да се случи. Хората излизат вече по улиците, защото разбират, че положението не може да се понася повече. Хората в България се чувстват като наказани, затова, че живеят в тази страна. Нужна е промяна и ние ще я предложим в платформата си за парламентарните избори", каза още лидерът на БСП.

Водещи новини

Още новини