Разград забрани училищните пособия с чалга певици

share

В Разград образите на фолк изпълнители ще бъдат забранени не само по тетрадките, но и по всякакви ученически пособия като моливници, линии, раници и т.н. Това решение взе Регионалния инспекторат на просветното министерство след провеждане на среща с училищните директори, пише Меганюз.бг. Припомняме, че Църквата също заклейми тетрадките.

Петя Димитрова, шеф на инспектората, заяви, че всички директори са дали съгласието си за включването на това нововъведение в учебните правилници. Родителите на децата ще бъдат запознати със забраната още на първите родителски срещи.

Редно е пособията на учениците да са в добър естетичен вид. Те трябва да са в съответствие с възрастта на учениците. Според Димитрова никой родител, който се грижи за възпитанието на своето дете, няма да позволи то да се облича в неприличен вид, да носи подобни тетрадки с фолк певици и неподходящи надписи.

Според инспектората възможно е по въпроса да има спортни детайли. Не е ясно дали изобразяването на Веселин Маринов ще бъде позволено върху кориците на училищните тетрадки.

Водещи новини

Още новини