Предизборно от тъпо по-тъпо

pixabay
share

Не знам за вас, но аз вече директно превключвам на "24 kitchen"  щом започнат предизборните студия в т.нар. „национални” телевизии. То бива тъпота, безвкусица, липса на въображение и идейност във воденето и сценария на тези формати, ама чак толкоз си е направо обида за добрия вкус. На зрителя му идва хептен в повече и тъпото злобно съскане на разни лори, марии и прочее пристрастия в женски, мъжки /и среден, толерантно за неопределените/ род.

Някакви костюмирани партийци години наред преди всеки следващи избори с нашите пари през партийните субсидии се редят на опашка „да се изкажат”. Дори в настоящият момент, в който държавата се тресе в политическа катастрофа, почти всички

партийни функционери не ни предлагат нищо ново, впечатляващо, иновативно.

Скучни до откат каканижат опорките си, повечето, от които са пълни с цинизъм и откровени лъжи. Примерно как може от ППДБ да „строят” предизборната си реторика върху хуленето на Делян Пеевски, в чийто скут до вчера седяха и зад чийто гръб се криеха от гнева на ядосаните миньори преди време?!

Или пък срещу Борисов и хората му, които им помогнаха да прокарат онова безумие, което сътвориха с Конституцията и което засяга шепа овластени чиновници, но по никакъв начин не добпринася в живота на хората?!

Не се забелязва никакъв напън от тяхна страна да предложат нови идеи, които да ни измъкнат от политическото тресавище, което точно те създадоха. Не стига всичко това, ами

на екран показват и хора слабонервни

като неква кака от никому неизвестна организация, които направо се карат на водещи като Жоро Любенов от БНТ, който е толерантен, възпитан и добре подготвен за събеседванията с мераклиите за властта.

От другата страна пък са

агресивните водещи, на които на сурата им е изписано пристрастието към тази или онази партия,

нищо че във времето нейните представители доказаха, че са неможачи и чиста проба лаладжии, доказали се с делата си като такива. Такива водещи не са обективни журналисти, те дори не се стараят да прикриват своите пристрастия, напротив, дори безогледно ги демонстрират. Справка - водещите на политическите предавания в бтв и нова, посочени по-горе, на които никой не вярва, а в социалните мрежи открито и с отвращение им се подиграват след всяко предаване. Защото те не спазват завета на Алеко, перифразирам по памет, че журналисти, които стоят с лица към властта, са със задни части към народа си. Той глухо и страшно мълчи, търпи и …не „им гласува”.

И понеже тази ситуация е от тъпа по-тъпа, по-добре да си гледаме приятни готварски, природонаучни, исторически формати или новите проекти на добри журналисти в ютуб и др., вместо да си късаме нервите с посредствени политици и техни услужливи микрофонодържач/к/и в тв-тата.

 

Този коментар изразява личното мнение на автора и може да не съвпада с позициите на novini.bg

Водещи новини

Още новини