Депутатите лобисти ли са или „представители на народа”!?

  • 18 септември 2024 12:21

  • 255
  • 0
Депутатите лобисти  ли са или „представители на народа”!?
© pixabay

По отношението на парламентаристите към неволите на българите, живеещи в малките населени места, свързани с липсата на аптеки и лекарства, сега хората могат сами да си отговорят на този въпрос. Онези, които защитават интересите на аптекарското съсловие, заплашващо с мижави протести, определено са лобисти на нездрави печалбарски интереси. Онези, които бранят правата на застаряващото и болнаво население по села и малки градове, са същинските народни представители.

Най-точно в днешната говорилня в сградата, където отдавна няма единение по никакви въпроси, се изрази проф. Андрей Чорбанов от ИТН, който в прав текст попита продавачите на лекарствени препарати защо не са протестирали, когато затваряха аптеките в годините назад.

Впрочем,

дори да отворят нови аптеки по места след като нагърбят и с тази задача кметовете на селищата, в тях няма да има кой да работи

и това не е произволно твърдение, а факт, споделен пред мен от много хора от бранша.

Смятам, че дърлянето дали да има апарати за продажба на „общовойскови” медикаменти, които се пазаруват БЕЗ РЕЦЕПТА не бива да обостря печалбарските апетити у никой фармацевт. Не само защото са полагали Галеновата клетва и трябва да спазват поне елементарни етични норми спрямо нуждаещия се човек. За съжаление обаче сме свидетели, че се случва точно обратното и това е твърде показателно за лакомията на това съсловие.

Повечето нашенци сякаш обръгнаха на гадните реклами за пособия за месечна менструация, за диария, за запек и прочее тъпотии, които ни застигат от тв екрана по време на вечеря, обяд и закуска. Глас не се надига и срещу два, три и повече пъти поскъпналите лекарствени препарати, без ясна обосновка защо се прави това чак в такива размери.

Никой не се заема сериозно и с разследването на продажбите в интернет на всякакви лекарства и медикаменти.

Срещу това не си спомням някой някога да е протестирал.

Не се преследват и наказват и онези шарлатани, които злоупотребяват с лицата на популярни български личности, за да си рекламират ментета на уж илачи. Мнозина лековерни потребители пазаруват по този начин и на никой в нещото, което по навик наричаме „държава”, не му дреме, че това е вредно, опасно за живота и здравето и направо си е чисто престъпление.

На фона на всичко това, видите ли шепа засегнати продавачи на илачи се бунтуват срещу автомати за безобидни лекарства, а някои депутати отзивчиво се включват в този срамен алъш-вериш.

Според вас, чие поведение е по-укоримо – това на алчните търговци, или на депутатите-лобисти?!

Последвайте канала на

Аделина Делийска
255 0

Свързани новини

Водещи новини