Тракийската църква с право на отговор

share

Тракийскатата църква: Тече клеветническа кампания срещу християнската вяра  

Това пише в официално право на отговор от страна на Тракийската църква, което публикуваме без редакторска намеса:

"В репортажа на Нова телевизия от 15.09.2024, както и в последващата публикация на онлайн медията Новини.бг, наблюдаваме груба манипулация с цел клеветническо внушение в общественото пространство, което уронва престижа и доброто име не само на нашето Вероизповедание, но и на Християнската Вяра и практика като цяло. Чрез манипулирани записи, интерпретиращи превратно откъси от изказвания на Цветан Гайд, се подменя изцяло контекста на проповедите му, които съдържат християнските поучение в светлината на Св. писания и традицията на Историческата църква. Клеветите атакуват доброволчеството на всички вярващи, участващи в общите благочестиви дела на Църквата, както и техните честни приноси като волни пожертвувания в Христовото дело (въпросните дарения редовно се отчитат от ръководството на ТРАКИЙСКАТА ЦЪРКВА пред държавните власти по надлежния ред, предвиден в закона за регистрираните вероизповедания и нейния устав).

Пълна лъжа е, че сме принуждавали да доверяват парите си, бизнеса си и имотите си на нас. Клевета е, че сме принуждавали когото и да е било да прехвърля имота си.

Манипулативните внушения стигматизират Благовестието и църковното поучение като „омагьосване”, „манипулация” и „мрежа за влияние”. Хули се и нравственото учение на Църквата, която има грижата за младите семейства и възпитанието на тяхното потомство в традиционните християнски ценности. Организирането на младежки събрания на християнската младеж, е честа практика във всички християнски деноминации. Според Учението на Историческата църква, в брачните взаимоoтношения между вярващи и невярващи винаги има проблеми, но нашата верска общност подхожда с разбиране към такива семейства, каквито има и в ТРАКИЙСКАТА ЦЪРКВА, крепим тяхната цялост като среда на мир и разбирателство, в която децата им да израстват като морални и пълноценни хора.

Нарочна манипулация са разказите на уж „потърпевши”, които с компютърно модифицирани гласове и скрити лица, внушават, че са „преследвани” и „тормозени” от ръководството на вероизповеданието. Това е лъжа и клевета. Напротив – въпросните клевети и манипулации като език на омраза на верска основа, са насочени срещу членовете на Тракийската църква и нейните служители, за да всяват предразсъдъци, страх и враждебност сред българското гражданство, за да произведат дискриминация на верска основа.

Въпросните лица от репортажа на Нова телевизия, които са пожелали „анонимност“, са добре известни сред духовни братства, афилиирани към ТРАКИЙСКАТА ЦЪРКВА, като разколници, които са напуснали общността им, след като им е отказано да управляват Богослужебния живот и финансите на Вероизповеданието ТРАКИЙСКАТА ЦЪРКВА, за което има писмени доказателства. Въпросните лица не са дори членове на Вероизповеданието, но само участващи в богослуженията на въпросните духовни братства. Затова според устава на Вероизповеданието, нямат право да го ръководят. ТРАКИЙСКАТА ЦЪРКВА е наемала за дейността помещения, а някои от лицата са били само хазяи, като след преустановяване взаимоoтношения с тях, единият задържа светини, реликви, църковна утвар и икони на Вероизповеданието близо година и половина (което Светотатство ощетява вярващите в братската общност), поради което се наложи чрез завеждане на дело и съдия изпълнител, те да бъдат върнати на законния им собственик – Вероизповедание ТРАКИЙСКАТА ЦЪРКВА.

Църковната история изобилства с примери за агенти на вероломни разколи и разпространители на пагубни ереси, които когато не успяват да обсебят Христовата Църква отвътре, започват клеветническа кампания на очерняне, която цели преследване на вярващите от общността. Затова църковните власти предпазват вярващите чрез предупреждения и духовни наставления според предписанията на Свещените писания и Апостолската традиция.

Църковните служители не могат да проклинат и не проклинат никого, но свидетелстват за Божия гняв и проклятие описани в Св. писание и Апостолското предание, отнасящи се за всички лъжесвидетели, клеветници, богоборци и агенти на сатана. Според Християнското учение зад делата на нечестивите човеци се крият нечисти духове, демони, които дишат омраза към верните на Христос.

Християнската мирогледна система е против извращенията на човешката природа, социума и Божието творение, затова ние заставаме в защита на каузи, които се борят за чиста околна среда, против генната терапия, генното инженерство, генно-модифицираните растения, животновъдство и храни, както и против това, което погубва човешката идентичност. Затова членовете на нашата духовна общност заставаме в защита на обществено значимите каузи. Защото считамe, че призива на Христос да бъдем виделина на света, град поставен на хълм, ни задължава да участваме в обществения и политически живот, заявявайки Истината, като основа на Свещения републикански ред на Христокрацията (Святата република на Левски). Ние подкрепяме държавници, които в залог за своята безкористност и всеотдайност, полагат безсмъртната си душа и нейната вечна участ пред Всемогъщия Бог, като така носят отговорност не само пред човеци, но първо пред Вечния Съдия на живи и мъртви.

Хулите и клеветническите внушения срещу откритията на братя Гайд и Института по Т-наука, сме убедени, че са заговор на сътрудници на бившата ДС и чужди агентурни мрежи, срещу трако-българския произход и духовното наследство на народа ни – извор и корени на Българската национална доктрина и нейните три основни стълба – Свещенни територия, език и отци на нашето древно отечество. Един от противниците на автохтонния произход на българите като поддръжник на хипотезата за тюркски такъв, Николай Овчаров (който е медиевист, но не и специалист по темата, която коментира в репортажа) некомпетентно твърди, че тракийски език не съществува (едно абсурдно за учен твърдение), както и, че Тракийска църква не съществува (съществуването на Тракийски епископат, основан от св.Павел и св. Андрей, е установено категорично в историческата наука). Противно на научната етика и добрите нрави, „тамплиера” Овчаров и Мирена Славова, хулят като „шарлатанин” и „сектант” покойния д-р Стефан Гайд, без да излагат каквато и да е научна или богословска аргументация.

Именно поради преследване на инакомислещите, които не споделяме „догмите” в науката, културата и образованието (най-нереформираните обществени сфери след демократичните промени), ние създадохме независими научни институти и свободни сдружения, които да възстановяват, съхраняват и актуализират духовното наследство на предците ни.

За повече гледайте видеото: https://www.youtube.com/watch?v=dDQUVxxGoxw". 

Водещи новини

Още новини