Екокатастрофата по Струма застигна и Перник, кметът се моли на държавата да си свърши работата!

личен архив
share

„Река Струма бе отровена тази нощ. Държава няма!” Това написа в социалната мрежа управникът на миньорския град Станислав Владимиров преди часове. Преди дни алармирах за отровена риба в района на община Земен, която гниеше и тровеше чистия въздух в района, поради бездействието на  властите, които си отглеждаме напразно. Абсолютно напразно!

„Сигнализирах веднага министъра на околната среда и водите, няма да направят НИЩО тази нощ. Евентуално утре.Няма държавна институция, която да замери какво тече в реката. И на никой в София не му пука!” Така продължава писането си кметът Владимиров, избран на първи тур с впечатляващото мнозинство от над 80 на сто от перничани.

Разбирам отчаянието му, защото и аз се почувствах така, когато получих отговор на моя сигнал за Земен от РИОСВ в Перник в стил „алабала”.

Кой идиот* отрови рибата в Струма?!

Риба по поречието на Струма и преди и сега продължава да измира, алармират местните и са категорични, че

някой трови реката и този някой е на „ти” с властите, които кротко спинкат и папкат на държавната и на общинските хранилки.

Прав е Станислав Владимиров в твърдението си, че в институциите, базирани в София на никой не му пука за българите. Да припомням ли пак, че пътници по БДЖ бутат влак на държавната железница, за да тръгне някак, че граждани сами си разчистват строителни отпадъци, за да си стигнат до домовете и т.н. и т.н.

В същото време по което ни тровят реките, бутаме влакове и прочее,

165 нагли  депутати гласуваха привилегията да си получават тлъстите заплати и докато не работят. Защо бе?

За цирковете, които ни устройвате като снощния и за безхаберието и неграмотността си ли?

Кой уби рибата в Струма, според РИОСВ

Доскоро си мислех, че само Бранислав Нушич може да измисли онази ситуация в своята автобиография, в която твърдеше, че за първи път баща му у платил в аванс 1 жълтица за бой, който му нанесъл впоследствие заради измайсторена лъжа. Обаче ето, че най-смешните вицови ситуации се раждат в живия живот. Ако можете да се засмеете на факта, че плащаме заплати на хора, които „ни пердашат” всеки ден по всевъзможни начини.

 

Този коментар изразява личното мнение на автора и може да не съвпада с позициите на novini.bg

Водещи новини

Още новини