Прощаваме се с Иван Гарелов

Getty Images, архив
share

Прощаваме се с журналиста Иван Гарелов. Опелото е от 15 часа в храма „Свети Седмочисленици“ в София. Той почина на 3 септември след продължително боледуване.

Дългогодишният водещ на предаването „Панорама“ се лекуваше в „Пирогов“, където бе приет на 18 юли по спешност след черепно-мозъчна травма. 81-годишният журналист първоначално бе настанен в Бургаската окръжна болница, но заради влошаване на състоянието му бе взето решение да бъде преместен в София.

Почина журналистът Иван Гарелов

Иван Гарелов е роден на 6 февруари 1943 г. в село Смилец, област Пазарджик. Завършва Софийския държавен университет със специалност "Журналистика". От 1972 г. работи в БНТ като репортер. Той става известен като водещ на предаването „Панорама“ на БНТ през 80-те и 90-те години на миналия век. В него той интервюира всички водещи български политици и интелектуалци през този период. Става известен с фразата „Часът и мястото на срещата са известни”.

Иван Гарелов е автор и на поредица документални филми, сред които най-известен е филмът му за Камбоджа след победата над червените кхмери. Българският телевизионен екип е първият, който влиза в опустошената от геноцида на Пол Пот страна. Миналата година след кратко боледуване почина съпругата на журналиста Донка Стамболийска.

Водещи новини

Още новини