До два месеца може да започне строителството на ритейл парка край Враца

share

Строителството на ритейл парка край Враца се очаква да започне след около два месеца, обяви кметът на Враца Калин Каменов пред журналисти. По думите му инвеститорите са съобщили, че имат готовност през следващата седмица да внесат проекта за парка и ако това стане, кметът очаква първата копка да бъде направена в края на октомври или в началото на ноември. 

Според главния архитект на Враца Митко Анатолиев в момента паркът е в процедура „Комплексен проект за инвестиционна инициатива“, в която градоустройственият проект и инвестиционният проект се внасят заедно. „Когато пристигнат в Общината и документацията е пълна - ще издам разрешението за строеж“, обясни Анатолиев.

В парка ще има около 40 търговски обекта – за дрехи, спортни стоки, за домашни потреби, заведения, кафенета, център за домашни любимци, обясни още кметът на Враца. Той изрази надежда до края на следващата година строителството да е завършило и за врачани, и гостите на града да има още една придобивка.

Ритейл паркът ще се намира в края на града, на изхода за Мездра, неговото изграждане вече бе гласувано от Общинския съвет.

Водещи новини

Още новини