Направиха първа копка на най-големия ритейл парк в България

  • 19 октомври 2021 18:30

  • 4583
  • 2
Направиха първа копка на най-големия ритейл парк в България
©

Първа копка на най-големия  ритейл парк в България бе направена днес (19.10.2021) в град Перник.  Ритейл парк Перник Плаза, с инвестиция от над 20 милиона лева, ще бъде най-голямата комерсиална, зона предоставяща търговски площи в града и региона и един от най-мащабните и със сигурност най-модерни проекти в България.

Перник Плаза ще се разгърне на общо 15,500 квадратни метра застроена търговска площ, разположен върху парцел от 44 декара. Откриването на завършения проект се планира за  лятото на 2022 г. Строителството стартира с 90 % отдадени търговски площи – на световни и български търговски брандове.

В присъствието на заместник кмета на Община Перник Стефан Кръстев, инвеститорите от „Технокомерс“, ексклузивния консултант по проекта „Ай Пи Си партнерс“, строителната компания „МСК“ груп, партньори и представители на наематели сред които Мосю Бриколаж, Дайхман, Техномаркет, Ел Си Уайкики, Пепко, КиК, Кроп, Спорт Вижън, Синсей, Лили бе поставено началото на значим за града проект.

Ритейл парк Перник Плаза е и цялостен продукт на утвърдената на пазара на недвижими имоти и в сферата на търговски паркове консултантска компания „Ай Пи Си партнерс“ (IPC partners). Компанията създава концепцията за обекта на идейно ниво, след което го развива -, през етапите на архитектурен дизайн,проектиране, финансиране и избор на строител до отдаването под наем на търговските обекти.

IPC вече  е осигурило присъствието на брандове като Бриколаж, Дайхман, Техномаркет, Ел Си Уайкики, Пепко, КиК, Кроп, Спорт Вижън, Синсей, Лили и други, чрез своето стратегическо позициониране и доказана компетентност на българския пазар на бизнес  имоти.

На практика  90 % от площите са вече отдадени с дългосрочни договори за наем преди първа копка. Компанията работи усилено в сферата на ритейл парковете като може да се похвали с няколко престоящи обекта тип „ритейл парк“ в портфолиото си – всеки от тях на различен етап от развитието си.

„Следвайки пазарните тенденции и с успешното си присъствие на българския пазар на недвижими имоти за повече от две десетилетия и се превърнахме в предпочитан партньор за световни марки в региона и доверено име в консултантския бизнес. Нашият квалифициран и професионален екип е изградил предвидливост и задълбочени познания за пазара чрез последователност  и разумни действия в интерес на отличиня сервиз към нашите клиенти – инвеститори и търговски компании Ние основно оперираме в търговския сектор на индустрията за недвижими имоти и нашата работа е да добавим голяма стойност към бизнеса на нашите клиенти, като ги консултираме според най -новите и най-перспективни тенденции на пазара. Стремим се  да постигнем удовлетвореност на клиентите чрез създаване на дълготрайни бизнес отношения , максимална сигурност за нашия клиент в инвестицията, която прави – и този проект го доказва категорично”, каза Мая Балтаджиева , управляващ партньор в компанията.

“Бих искала да изразя специални благодарности на инвеститора Технокомерс, за доверието да работим по проекта, да го развием и да го превърнем в успешен модел за града и надявам се за страната. Благодарности и на наемателите от Ел Си Уайкики, Мосьо Бриколаж, Ел Пи Пи, които дадоха висок атестат за компанията и проекта, подписвайки първи договори за наем на търговски площи. Разбира се, признателни сме и на всички брандове, които ги последваха“, допълни г-жа Балтаджиева.

Проект Перник Плаза ще допринесе значително за развитието на града, социалната среда и неговата инфраструктура. Ще бъдат открити над 300 нови работни места, ще се благоустрои общината с един модерен търговски комплекс.

С нарастващата конкуренция, диверсификацията на форматите на дребно се развива на повечето пазари и това очевидно се ускорява от промените, причинени от пандемията COVID-19. Увеличава се броят на откритите търговски центрове за сметка на моловете, Разглеждани както от инвеститорите, така и от наемателите като изгодни инвестиции, а от потребителите като удобни и безопасни дестинации за пазаруване ритейл парковете се превръщат в новите търговски локации. Лесно достъпните търговски паркове стават все по - популярни дестинации за пазаруване.

Ритейл парк Перник Плаза също ще отговори на необходимостта от по - достъпни продукти и безопастност при пазаруване по време на криза като предостави широка гама от стоки, с безкомпромисно  съотношение цена-качество.

Ритейл парковете набират скорост в последните няколко години, а от настъпването на COVID пандемията навлизат в бурна експанзия в Централна и Източна Европа. Концепцията е на  комплекс, състоящ се от единични или двуетажни сгради или структури с най-малко 5 единици, групирани заедно около голям общ паркинг. Инвестицията в търговски паркове обикновено включва евтини технологии и строителни материали. Като основно правило, концептуалният дизайн взема предвид всички структурни изисквания на целевите наематели (височина на конструкцията, размер на мрежата, товароносимост на пода и т.н.). Всички единици (боксове) са заети от единични наематели, което води до намаляване на нуждата от общи части (коридори, фоайета, пасажи и т.н.) и от своя страна значително спестяване на разходи за поддръжка на търговските паркове.

Последвайте канала на

(платено съобщение)

Novini.bg
4583 2

Коментари 2

Добави коментар

2021.10.19 | 18:56

1
България няма нужда от ритейл паркове,а има нужда от детски градини!
Незнам

2021.10.19 | 18:58

2
Не, има нужда от превъзпитаване на поколения бай ганьовци

Добави коментар

Водещи новини