Бумът на ритейл парковете у нас продължава: Отварят нов такъв в столичния „Хаджи Димитър“

  • 08 август 2024 14:13

  • 3513
  • 0
Бумът на ритейл парковете у нас продължава: Отварят нов такъв в столичния „Хаджи Димитър“
© Getty Images (архив)

Новата тенденция при търговските площи в България – изграждане на ритейл паркове – продължава да се разширява. Последната информация е за нов обект в столичния квартал „Хаджи Димитър“, който ще бъде с обща отдаваема площ над 14 000 кв. м. Комплексът е дело на новосъздаденото дружество между българската „Парк лейн дивелъпмънтс“ и белгийската Mitiska Reim.

Регистрираната в Дилбек компания е водещ европейски специализиран инвеститор в търговски имоти и стъпва за първи път на българския пазар.

Работата по новия ритейл парк започна още през април тази година, когато новосъздадената компания, чието име се пази в тайна от компаниите собственици, придоби първия за портфолиото си парцел в софийския квартал.

Наемите в моловете в София през второто тримесечие достигат 40 евро за квадратен метър

Общо над 20 магазина ще има в комплекса, които ще предлагат дрехи и аксесоари, обувки, стоки за дома, черна и бяла техника, играчки, дрогерия, зоомагазин, аптека, зона за хранене и др., отбелязва Economic.bg.

Паркоместата ще бъдат озеленени, предвижда се висока дървесна растителност в обособени зони, зарядни станции за електроавтомобили и стойки за велосипеди.

Проектът се разработва от дизайнерско студио Planning на арх. Илиян Илиев, а надзорът е доверен на MMV Engineering. Правен съветник е Wolf Theiss Bulgaria.

Последвайте канала на

Владимир Василев
3513 0

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини