Пресъхнал язовир и един на кота нула в Минерални бани показва започналата проверка на областна администрация – Хасково и ДАМТН

bulphoto (архив)
share

Един изцяло пресъхнал язовир, един на кота нула и пресъхнал изравнител, който по принцип се използва за поливане. Това е равносметката от първия ден на започналата проверка в община Минерални бани за състоянието на язовирите и водоемите на територията ѝ, съобщи младшият експерт от Областна администрация – Хасково, Живко Димитров.

Със заповед на областния управител на Хасково екип от администрацията му, съвместно с експерти от местната структура на Държавната агенция за метрологичен и технически надзор, от днес са на терен. Проверките ще се бъдат извършени по график на територията на Минерални бани и Маджарово.

В Минерални бани инспекциите по водоемите ще продължат до 7 ноември. Ще бъде направен обход на 202 обекта, от които 201 са язовирите общинска собственост, а един е държавна.

Критично ниско остава нивото на язовирите у нас

Пресъхналият водоем, който е регистриран при обхода днес, е в землището на с. Татарево, информира Живко Димитров. 

„За съжаление данните от днешните първи проверки не са оптимистични, тъй като засякохме тенденция за безводие, но не трябва на базата на само стартиралите проверки да правим кардинални изводи. Тепърва равносметката предстои“, коментира експертът от областната администрация в Хасково, цитиран от БТА. 

Обходите в община Маджарово ще са от  25 ноември до 17 декември. В периода там ще бъдат проверени 102 язовира.

Водещи новини

Още новини