Изключително интензивен трафик на камиони и леки коли на "Дунав мост" при Русе

Pixabay
share

Изключително интензивен е трафикът на камиони и леки автомобили в района на граничния контролно-пропускателен пункт (ГКПП) "Дунав мост" при Русе днес по обед, съобщи БТА.

Образувала се е опашка от камиони от около километър извън граничната зона. Тежкотоварните автомобили изчакват основно в зоната на буферния паркинг. 

"В буферния паркинг влязох в 21:00 часа снощи и днес в 12:30 часа съм на граничния пункт", каза шофьорът на камион Свилен Димитров, който пътува от Варна за Букурещ. 

Трафикът на леки автомобили също е интензивен в посока Румъния. Шофьорите изчакват между 10 и 15 минути, за да преминат по моста днес по обед. 

От граничния пункт коментираха, че се очаква в следобедните часове движението на коли да се засили още. Това е обичайно в последните дни. От граничния пункт обясниха, че се очаква трафикът да бъде още по-интензивен в периода между 15-и и 18-и август, тъй като тези четири дни в Румъния са обявени за почивни. 

На 10-и юли т. г. бе поставено началото на основния ремонт на българския участък на 70-годишното съоръжение. По тази причина в естакадната част на моста движението в продължение на 200 метра се извършва само в едната лента. Служители на "Гранична полиция" регулират движението на превозните средства в района на строително-монтажните дейности.

Движението на камиони над 20 тона ще бъде ограничено в шест области днес

От граничния пункт информираха, че за последното денонощие през съоръжението са преминали в двете посоки общо 2000 товарни автомобила. От тях 900 са влезли в България, а от страната са излезли 1100.

Граничните власти призовават шофьорите да спазват забраната за изпреварване по мостовото съоръжение и да изпълняват разпорежданията на служителите, които регулират движението. Вече има немалко глобени шофьори, като само през вчерашния ден са санкционирани двама водачи на леки автомобили - италианец и украинец. 

Водещи новини

Още новини