Сериозен трафик на товарни автомобили в района на ГКПП "Дунав мост" при Русе изнервя шофьорите

  • 07 август 2024 15:09

  • 813
  • 0
Сериозен трафик на товарни автомобили в района на ГКПП "Дунав мост" при Русе изнервя шофьорите
© Bulphoto (архив)

Трафикът на товарни автомобили в района на граничния контролно-пропускателен пункт (ГКПП) "Дунав мост" при Русе е изключително интензивен. Образувала се е опашка от камиони от кръговото кръстовище в района на граничния пункт до това в района на Свободна зона Русе, съобщава БТА.

Буферният ТИР паркинг, в рамките на който товарните превозни средства изчакват, за да преминат в Румъния, е пълен, уточниха от граничния пункт.

Петьо Илиев, който е международен шофьор от 14 години, коментира, че винаги се налага да чака по един ден, за да премине през Дунав мост. "Надявам се да пуснат скоро ферибота, както бяха обещали, за да се поразтовари трафикът тук. С това чакане и фирмите трупат загуби. Малките превозвачи трудно се справят", каза още Илиев.

Интензивен е трафикът на част от граничните пунктове по границата с Румъния, Сърбия и Турция

През последното денонощие през моста в двете посоки са преминали общо 2647 товарни автомобила, отчетоха от граничния пункт. Излезлите от България камиони са 1389, а 1258 са влезлите. Граничните власти призовават шофьорите да спазват забраната за изпреварване по мостовото съоръжение и да изпълняват разпорежданията на служителите, които регулират движението.

Леките автомобили са по-малко в сравнение с предходни дни, като те изчакват до 10 минути, за да преминат съоръжението в посока към Румъния.

На 10 юли започна основен ремонт на българския участък на 70-годишното съоръжение. Строително-монтажните дейности в момента се извършват по естакадната част с дължина от около 200 метра в лентата за вход в България. Трафикът в нея е ограничен и преминава в лентата за изход в посока Румъния, в която не се работи и се регулира от сигналисти. За организацията на движението помагат и служители на "Гранична полиция".

Последвайте канала на

Мая Йорданова
813 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини