Министър Запрянов награди зам.-посланика на САЩ

МО
share

Министърът на отбраната Атанас Запрянов награди заместник-ръководителя на дипломатическата мисия в Посолството на САЩ в София Андриа Брулет-Родригез днес, 23 юли, съобщиха от пресцентъра на МО. Тя беше отличена с почетен плакет на Министерството на отбраната във връзка с приключването на нейния мандат в страната ни.

Министър Запрянов изказа личната си благодарност към Андриа Брулет-Родригез за съвместната работа в рамките на дипломатическата ѝ мисия в България, като изтъкна нейния значителен принос за развитието на двустранното сътрудничество в областта на отбраната. От своя страна заместник-посланикът на САЩ подчерта традиционно добрите отношения с България и изрази задоволството си от успешното взаимодействие между експертите на двете страни. 

Американският посланик: Няма планове НАТО да стане страна в конфликта в Украйна

Сред обсъдените теми по време на срещата бяха съвместните учения и тренировки на въоръжените сили на България и САЩ, решенията от Срещата на върха на НАТО във Вашингтон, предоставената помощ за Украйна и предприетите действията за нейното продължаване.

Водещи новини

Още новини