За трети пореден ден температурата в Русе е над 40 градуса на сянка

Pixabay
share

За трети пореден ден температурата в Русе е над 40 градуса на сянка. Това съобщиха за БТА от Хидрометеорологичната станция в крайдунавския град.

Максималните измерени за днешния ден стойности са 40,6 градуса към 15:15 часа. Досега най-горещо на 18 юли е било през 2007 г., когато термометрите са отчели 40,2 градуса. Абсолютният максимум за месеца е 44 градуса, които са измерени на 26 юли 2000 г. 

От "Спешна помощ" в Русе съобщиха за БТА, че има шест сигнала за хора, на които им е прилошало заради жегите. 

Измериха 41,2 градуса на сянка в Русе

Според прогнозите на Националния институт по метеорология и хидрология по-късно днес в региона се очаква развитие на купеста и купесто-дъждовна облачност, както и на места да превали и прегърми. Предупрежденията са, че в отделни райони валежите ще са интензивни с временни усилвания на вятъра.

Подобна беше ситуацията и на 16 юли. Тогава през деня беше измерена температура от 41,2 градуса на сянка. В късните следобедни часове през Русенско обаче премина буря, която доведе до временно прекъсване на електрозахранването в редица населени места от региона, а силният вятър доведе и до десетки паднали дървета и пречупени клони както в Русе, така и по републиканската пътна мрежа.

Водещи новини

Още новини