Червен код за Благоевград, Плевен, Велико Търново и Русе за утре

  • 15 юли 2024 13:58

  • 349
  • 2
Червен код за Благоевград, Плевен, Велико Търново и Русе за утре
© Novini.bg/ Canva

За 16 юли, вторник, Националният институт по метеорология и хидрология (НИМХ) издава още от днес предупреждение от най-висока степен - червен код, за областите: Благоевград, Плевен, Велико Търново и Русе, и от втора степен - оранжев код, за останалата част от страната за високи температури. Това се съобщава в картата с предупредителните кодове за опасните метеорологични явления, публикувана в сайта на НИМХ.

Горещата вълна в страната продължава. По-рано днес от НИМХ съобщиха, че за 15 и 16 юли издават предупреждение от втора степен - оранжев код, за високи температури за цялата страна, но след това са повишили предупреждението за утре в няколко области на страната - в червен код.

Обезпокоително! Ето какво ще е времето до края на юли

Червен предупредителен код се издава за температури над 43 градуса, каза в интервю за БТА преди дни директорът на департамента "Прогнози и информационно обслужване" в НИМХ Анастасия Стойчева.

На въпрос в тези дни, които предстоят у нас с високи температури, очаква ли се да има и червен код, Анастасия Стойчева отговори, че "би могло, в края на периода, да стигнем и до червен код" - във вторник или в сряда от настоящата седмица. 

До края на месеца по-голяма част от периодите ще са с температури над климатичните норми и времето ще е предимно сухо, прогнозира метеорологът. 

Прогноза за времето

Последвайте канала на

Радина Лазарова
349 2

Коментари 2

Добави коментар

2024.07.15 | 16:37

2
Искате луд сeкc за 3 чaса, силна еpeкция, продължителна липса на еякyлация и повишен тeстостеpон! Сега е възможно и бeзoпасно, лично го изпpобвах! И прочетох за този метод тук:----> use.my/woodman
Да се потят

2024.07.15 | 14:06

1
селяндурите

Добави коментар

Водещи новини