Измериха над 37 градуса на сянка в Русе

  • 10 юли 2024 16:53

  • 465
  • 1
Измериха над 37 градуса на сянка в Русе
© Pixabay

Измерени са 37,4 градуса на сянка в Русе в 15:00 часа днес, съобщиха за БТА от дежурната хидрометеорологична станция в града.

Най-горещо на 10 юли е било през 2007 г. – 40 градуса, а най-студено – през 1998 г., когато термометърът е отчел 11,9 градуса. Абсолютният максимум за месеца е 44 градуса, които са измерени на 26 юли 2000 година.

Директорът на Центъра за спешна медицинска помощ в Русе доктор Иванка Маринова съобщи, че освен за случая по време на официалната церемония за началото на ремонта на Дунав мост няма други сигнали за почувствали се зле от жегите русенци. 

Прогноза за времето: От 34 до 39 градуса

От лечебните заведения уточниха, че обичайно жегите понижават кръвното налягане, защото топлината разширява кръвоносните съдове, което води до забавяне на кръвообращението и хората започват да се чувстват отпаднали. На тези с ниско кръвно може да им се вие свят, а хипертониците, които пият медикаменти за намаляване на кръвното, може дори да колабират. Затова в горещите дни трябва да намалят дозата си, но под контрола на лекар.

В изнесените пунктове по време на кампанията, по график в градовете Русе, Разград, Търговище, Шумен, Силистра, Тутракан, Свищов, Бяла и Попово, на посетителите ще се измерва кръвното налягане. Минувачите ще получат безплатно и бутилка минерална вода, за да им се напомни колко е важно да се приемат достатъчно течности през лятото.

Последвайте канала на

Филип Епитропов
465 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар

2024.07.10 | 18:56

1
Момчета, има лекарство, което ви позволява да удължите младостта. Cлед седмица на приемане: ерекцията е супер, енергията е 2 пъти повече, започна да отслабва и като цяло се чувства млада. Съветвам всички да опитат, защото животът е сам--> da.gd/wirex

Добави коментар

Водещи новини