Политическа наглост подпали България

pixabay
share

Някой дали видя жив депутат да отиде при хората в районите, където цяла седмица бушува огнен ад?!

Щото, нали си гласуваха волни заплати и право на безконтролно возене с държавните коли за наша сметка, та може, ей така, от добро възпитание поне да покажат малко загриженост за хората.

Насред буквалната огнена стихия в страната, станалата неволно и на съвсем случаен принцип втора парламентарна сила ППДБ, след грозните скандали и разцепления в ДПС, се издембели и постави нови ултиматуми на останалите политически  субекти в Народното събрание. Този път под формата на декларация, която, според ППДБ има задължителен характер, за да предложат свой проект за правителство. Фантазия не ми стига този път такава хипотетична структура какво би натворила, като се има предвид какви ги свършиха същите субекти в 9-месечната си „сглобка” до неотдавна!

Чудя се откъде извира тази самонадеяност у тези хора, та винаги правят-струват и гледат да се поставят пред скоби,

както биха се изразили математически настроените умове. Впрочем, необосновата самонадеяност е признак за страшна ограниченост и това е истина, стара колкото света.

Истина е също така, че всеки закон по същество е противокорупционен, стига да се спазва и прилага. Няма защо да се лъже и маже, че видите ли, щели били да преборят корупцията за има няма 3 месеца. Други преди тях и за повече време не успяха, въпреки клетвите си. На практика точно те създават и развъждат корупцията както по върховете на властта, така и на средно общинско и кметско ниво, където е най-масова.

Борбата на ППДБ сега, както става ясно, е

за кадровите кадрили в регулаторите и други важни държавни структури, които се правят на принципа „Стани да седна”.

Гадната истина е, че замените на кадрите напоследък се вършат по най-непрофесионален начин като доказани професионалисти се махат и на тяхно място се поставят никому с нищо неизвестни партийни протежета. Това се прави както на държавното поприще, така и на общинското в столицата. Например,

кой безмозъчен партиец реши да сменя човека – емблема на метрото в града Стоян Братоев, и с кого?!

Много са примерите, които могат да се посочат, защото в последните години те буквално се натрапват от новите чрезвичайни революционни комитети. Те от своя страна палят страшни пожари в държавата, по-опасни дори от небрежните земеделци като този в Сакар, които буквално с немарливостта си изпепеляват по близо 100 000 декара земи. Менталните поражения от политическите пожари обаче са далеч по вредни и опасни както за българите, така и за държавата, и за природата.

 

Този коментар изразява личното мнение на автора и може да не съвпада с позициите на novini.bg

Водещи новини

Още новини