Колкото и да е цинично: Атентатът срещу Тръмп вече работи в негова полза

Gettyimages
share

Атентатът срещу бившия американски президент, който кандидатства за втори мандат, вече работи в негова полза.

Всичко по темата:
Стрелбата по Доналд Тръмп 67

Това заяви в студиото на „Събуди се” по Нова телевизия политологът Цветанка Андреева.

„Окървавеният Тръмп вече символизира нещо много по-различно. Той избяга от образа на бизнесмен и влезе в този на политически лидер”, смята Андреева.  

Стрелбата по Доналд Тръмп

Как атаката рефлектира върху българския политически елит коментира и журналистът и анализатор Асен Генов. „Реакцията на „Възраждане” по нищо не се отличава от тази на г-жа Симонян – един от главните руски пропагандисти, и за мен не е изненадваща. Всеки нормален, уважаващ себе си политик би трябвало много въздържано да коментира”, твърди Генов.

Политическият ребус у нас също стана обект на коментар от анализаторите. Според Цветанка Андреева ПП-ДБ тъкмо е влязла в комфортната позиция да се обяви в опозиция, когато политическата съдба ѝ изиграла лоша шега. „Оказа се в един момент обаче, че носят отговорността за властта и всичко, което като критика изсипваха към ГЕРБ, сега става критерий за тяхното поведение”, твърди политологът.

„Ситуацията в ДПС по принцип е етнизирана”, коментира Асен Генов. Той категорично заяви, че не приема твърдение, че етническият мир у нас зависи от присъствието на Ахмед Доган в политиката. По думите на журналиста етническият мир зависи от всеки един гражданин.

Всичко по темата:
Стрелбата по Доналд Тръмп 67

Водещи новини

Още новини