Поптодорова: Участник в митинга на Тръмп твърди, че е видял мъж да се качва по покрива на съседна града

Gettyimages/архив
share

След опита за покушение срещу Тръмп ще се търси пробив в сигурността.

Всичко по темата:
Стрелбата по Доналд Тръмп 67

Разпространява се непроверено твърдение на участник в митинга, който казва, че е видял човек да се качва по покрива на съседна сграда. Дори предупредил офицери, които обаче не знаели какво да направят. Това може да не е автентична информация, но стрелецът така или иначе е достигнал до мястото, от което е стрелял, съвсем необезпокояван. Това заяви за "Събуди се" по Нова телевизия дипломатът Елена Поптодорова - бивш посланик в САЩ.

Полицията на щата Пенсилвания: Заподозреният за стрелбата срещу Доналд Тръмп е мъж

По думите ѝ провокациите на бившия президент също ще бъдат коментирани като мотив за атаката. "Омразата между републиканци и демократи е небивала, затова беше важно Байдън да реагира бързо. Тръмп вече е изразявал опасения от това, че може да се посегне на живота му, затова ще се обмислят стъпки за засилване на физическата му защита. САЩ имат тъжна статистика на убити и атакувани президенти. Сред убитите са Линкълн и Кенеди, а опити за покушения имаше срещу Обама, Рейгън, Форд, Труман, двамата Рузвелт", коментира тя. И предположи, че извършителят може да е самотен стрелец. 

"Със сигурност ще има пламенни речи на конвенцията на републиканците след това злощастно събитие, то ще бъде употребено политически. Образът на Тръмп може да бъде героизиран в кампанията", допълни дипломатът.

Според нея в САЩ трябва да се контролира специфичната култура на носенето на оръжие.

Стрелба по време на митинг на Доналд Тръмп, изведоха го с кръв по ухото

"Следва да се променят условията за притежание, това е хроничен проблем в Щатите. Независимият кандидат за президент Робърт Кенеди-младши припомни съдбата на баща си и чичо си и засегна темата на оръжията. Проблемът е тежък и страшен, но предлаганите промени срещат отпор от собствениците на оръжия", посочи Поптодорова. 

Всичко по темата:
Стрелбата по Доналд Тръмп 67

Водещи новини

Още новини