Оперната прима Александрина Пендачанска със спомен от тийнейджърските си години: Тръгне ли промяната, не може да бъде спряна

бТВ
share

Днес се навършват точно 34 години от първите свободни избори. Бях от СДС: 19-годишна луда, цялата ми кола беше облепена в знамена, целият ми апартамент - в лъвчета. За този период от живота си си спомни в интервю за бТВ оперната прима Александрина Пендачанска. 

Всичко по темата:
Изборите 2 в 1 901

"Спечели БСП, тогавашното Велико Народно събрание написа една посредствена, действаща и досега Конституция. Курсът на промяна на България не беше препречен, въпреки че беше по-бавен и по-труден. Промяната, когато тръгне, не може да бъде спряна. Веднъж потече ли, няма връщане назад", сигурна е тя.

Криминалният психолог Росен Йорданов: ГЕРБ са в изключително тежка позиция, имат само един правилен ход

Няма победител на тези избори, обобщи Пендачанска. "И ГЕРБ намалиха мандатите си - каква тогава е тяхната победа? Тази победа не е никаква победа на никого".

"Не мога да кажа, че съм много щастлива от това, че толкова важен лидер като Христо Иванов се оттегля. Той внася спокойствие и мъдрост, които на мен лично ще ми липсват. Генерално, в момента въпросът не опира до това кой ще си тръгне, а да направим така, че да привлечем повече хора. Не трябва да се отделяме един от друг, а да се консолидираме и обединяваме", заяви още оперната прима. 

Всичко по темата:
Изборите 2 в 1 901

Водещи новини

Още новини