С 50 литра шампоан с дъх на цветя мият Паметника на Съединението в Пловдив

share

С 50 литра шампоан ще бъдат изкъпани на 5 септември Паметника на Съединението и едноименният площад, съобщи директорът на пловдивското общинско предприятие "Чистота" Иван Стоянов, цитиран от "Марица". 

Препаратът с дъх на цветя е дарен от парфюмерийната компания.

Традицията за голямото къпане на монумента, където от 20,30 часа на 6 септември ще има тържествена заря-проверка, съществува от години. Работниците са махнали графитите от фасадата на Археологическия музей и пейките на пл. "Съединение". Специално за празника в цвят "Сахара" е боядисан подлезът под бул. "6 септември", срещу площада. Стените му също бяха обилно нашарени с графити.

Над 460 работници са натоварени със задачата да излъскат до блясък основните улици на града. "Уборката на Пазарджишко, Голямоконарско и Карловско шосе приключи, продължаваме в останалите райони", увери Иван Стоянов.

Смяната на старите знамена с 300 чисто нови започна от вчера на Асеновградско шосе. "За входно-изходните артерии на града специално за 127-годишнината от Съединението са ушити шест огромни трикольора. Те са с размери 7,5 на 4,5 метра и ще бъдат осветени през нощта", каза директорът.

"Знамената се подреждат така, че цветовете да са подредени отляво надясно - бяло, зелено, червено, по посока на движението. Така е посочено в Закона за националния печат и знаме на Република България", обясни Иван Стоянов.

Националните трибагреници се монтират на изхода от града, а знамето на Пловдив - на входа.

Водещи новини

Още новини