Социологът Петко Симеонов: Процесът срещу Тръмп навява мрачни мисли

бнт
share

Коментар на Петко Симеонов, социолог, популярен български учен, писател, политик, един от основателите на СДС. Той бе член на Клуба за подкрепа на гласността и преустройството, създаден на 3 ноември 1988 г. и участник в Кръглата маса. Също така беше и първия директор на вестник „Демокрация“, както и  депутат от СДС в Седмото ВНС. Петко Симеонов беше директор на Агенцията за чуждестранна помощ (януари 1991 – юли 1992).  Напусна СДС през юли 1991 г. с първата вълна на „отлюспване“. И основа Българска партия либерали. През 1996 г. се оттегли от активна политическа дейност.

Процесът срещу Тръмп навява мрачни мисли.

Връща не само спомените ми от тоталитарно време, а и

от годините на прокурорско/съдебно/медиен произвол през 90-те у нас. Бандитски времена!...

А сега?

Пластична демокрация, пластилинова. Пластилин в ръцете на персони като Сорос и подобни.

Плащат, месят, месят!

Защото не е само съдът (прокурор, съдия, съдебни заседатели), а и медиите, и говорещите глави, и стотици, а може би хиляди, активисти и чиновници с мижави умове.

Върховният съд, надявам се, ще отмени присъдата, каквато и да е тя. Това се случва в САЩ! Не другаде.

А Тръмп вероятно ще бъде победител на изборите през есента! Разбеснелите се "правилно говорещи" с десетките си полове, с уелкъм към милиони бежанци, с неглижирането на белокожите, с подстрекателската си войнолюбива политика, с мечтата си за еднополюсен свят, ще се укротят.

Дано стане мирно както в САЩ, така и у нас, и в Европа, и в целия Свят!

Заглавието е на редактора

Водещи новини

Още новини