Премиерът Главчев поздрави участниците в Национален поход "По стъпките на Ботевата чета"

Булфото (архив)
share

Премиерът Димитър Главчев поздрави участниците в 76-ия Национален поход „По стъпките на Ботевата чета“ и като знак на подкрепа повървя заедно с тях, съобщиха от правителствената информационна служба.

Тази година в една от най-мащабните прояви през Ботевите дни, по стъпките на Ботевата чета от Козлодуй до връх Околчица се включват над 1600 души, като традиционно най-многобройни са учениците. Походът е най-старата и масова родолюбива туристическа проява. 

Започват Ботевите дни във Враца

Въпреки че всяка година участниците в похода се увеличават, финансирането му в размер на около 135 000 лева остава непроменено от близо десетилетие. След разговор на министър-председателя Димитър Главчев с изпълнителния директор на АЕЦ „Козлодуй“ Валентин Николов, стана ясно, че от атомната електроцентрала ще предоставят допълнителни 65 000 лева за похода.

Премиерът Димитър Главчев в неделя ще бъде отново заедно с походниците на Околчица, той ще извърви последните 11 километра до върха, където е кулминацията на културните прояви, посветени на 148-ата годишнина от подвига на Христо Ботев и неговата чета.

Водещи новини

Още новини