Водещите новини! Отложиха гоненето на депутати от „Възраждане“. 95% от инсулина е в склад на вносителя и не стига до нуждаещите се (и още…)

Булфото/Novini.bg
share

   ***   

   Водещите новини за деня до 13.00 ч.,   
   на 28 февруари   

 

Депутатите се разбраха изгонването на депутатите от "Възраждане" от комисиите да бъде отложено.

Това възмути Явор Божанков, че народни представители, които имат достъп до класифицирана информация, пътуват до Русия. Това, което направихте днес е срамно, но то застрашава и националната сигурност, заяви той.

Отложиха гоненето на депутати от Възраждане от комисиите

***


Отново има недостиг на инсулин за диабетиците у нас. По данни на пациентски организации така е от близо година. 

„Всичките количества, видни от една справка, щяха само за ден да отидат в съответните дистрибуторите и да бъдат изнесени. В момента наистина има големи количества от някои инсулини за 3-месечни наличности, които най-вероятно са събирани през периода на забраната", каза председателят на Асоциацията на собствениците на аптеки Николай Костов в студиото на „България сутрин".

95% от инсулините са в склада на вносителя и не стигат до нуждаещите се

***


„Това управление беше създадено с една ясна задача – да освободи властта и институциите от корупционния багаж, който влачат във всички години на прехода. 

Това договорихме и записахме в управленската и законодателна програма, за това си стиснахме ръцете с Мария Габриел. 

Основен приоритет на това правителство е борбата с корупцията и правосъдна реформа, които да върнат чувството на справедливост у хората“. 

Това заяви премиерът акад. Николай Денков преди началото на днешното заседание на Министерски съвет.

Премиерът Денков: Не приемаме подмяната на приоритети от страна на ГЕРБ

***


Първи голям червен флаг в говоренето…

Борисов: Тагарев е неработещ министър, трябва да бъде сменен

***


„Събрахме се с една-единствена цел – да направим реформите, които българските граждани заявиха, че искат да се случат още преди три години. Хората искат справедливост, искат сигурност, искат да знаят, че никой не ги обира с монополни цени“.

Петков отряза Борисов: Никакво коалиционно споразумение, докато не си свършим работата докрай

***


Европа започва усилена борба с изпирането на пари. Ще се бори с тероризма докрай

***


От днес Паметникът на свободата на връх Свети Никола ще работи с ново работно време, съобщават в официалната си фейсбук страница от Национален парк-музей „Шипка – Бузлуджа”. 

Монументът ще бъде отворен за посещения от 9:00 до 17:00 часа, а билети ще се продават до 16:30 часа. 

От днес Паметникът на свободата ще работи с ново работно време

***


Районната прокуратура в Кюстендил наблюдава образувано досъдебно производство по случая с издирваната 17-годишна Ивана от Дупница. Прокуратурата в града отговори на отправено запитване, касаещо случая с изчезналата гимназистка от Дупница, съобщава "Фокус".

Прокуратурата с разкрития за изчезналата Ивана

***


Погребението на руския опозиционер Алексей Навални ще бъде в петък, 1 март, съобщи в социалната мрежа X, говорителката на Навални Кира Ярмиш.

Погребението на Навални ще е на 1 март в Москва

***


Нови убийства се прибавиха към „кървящата рана“ на Турция -  несекващите убийства на жени. Седем жени са били убити в рамките на 12 часа от вчера насам в Бурса, Адъяман, Ерзурум, Сакария, Истанбул, Денизли и Измир, информира турското информационно издание „Хаберлер“.

Несекващи убийства на жени в Турция

***


Продуцентът Шон Кумс, по-известен като Диди, е изправен пред нови обвинения в сексуално посегателство в съдебен иск, подаден от мъж - музикален продуцент, предаде ДПА.

Продуцентът и видеооператор Родни „Лил Род“ Джоунс е внесъл жалба срещу 54-годишния Кумс във федералния съд в Ню Йорк. Ищецът твърди, че е Кумс го е тормозил сексуално, дрогирал и заплашвал, показват съдебни документи, разгледани от изданието „Пийпъл“.

Шон "Диди" Кумс e изправен пред нови обвинения в сексуално посегателство

***


 

Водещи новини

Още новини