Тръмп заяви, че обмисля "ужасни" мита, ако спечели президентските избори

  • 16 октомври 2024 08:41

  • 422
  • 6
Тръмп заяви, че обмисля "ужасни" мита, ако спечели президентските избори
© gettyimages

Доналд ТръмпДоналд Тръмп Доналд Тръмп - американски бизнесмен и политик Доналд Тръмп е роден на 14 юни 1946 г. в нюйоркския заяви, че обмисля "ужасни" митнически тарифи, целящи да "накарат" компаниите да се върнат в САЩ, ако спечели президентските избори на 5 ноември, предаде Франс прес, цитирани от БТА.

"В моите очи митническите тарифи са най-красивият израз в речника", заяви републиканският кандидат за Белия дом по време на интервю за Икономическия клуб в Чикаго.

Бившият републикански президент, чийто девиз по време на мандата му беше "Америка на първо място", обеща да "върне бизнеса" във водещата икономическа сила. За тази цел милиардерът обеща да намали "още повече" данъците за компаниите, които произвеждат продуктите си в САЩ. Останалите, от друга страна, ще плащат "високи" мита, подчерта той.

"Колкото по-високи са митата, толкова по-вероятно е една компания да се установи в САЩ", обясни кандидатът, който заявява, че е "много добър в математиката". Той отхвърли идеята, че това води до риск от по-високи цени за американските потребители.

"Друга теория изисква митата да бъдат толкова високи, толкова ужасни, толкова одиозни, че (производителите) да дойдат веднага", добави републиканецът. 

Камала Харис отново постави под въпрос психическото здраве на Тръмп

Според Доналд ТръмпДоналд Тръмп Доналд Тръмп - американски бизнесмен и политик Доналд Тръмп е роден на 14 юни 1946 г. в нюйоркския САЩ са в неизгодна икономическа ситуация, особено спрямо някои от най-близките си съюзници като ЕС и Япония.

По време на интервюто, водено от главния редактор на Блумбърг, републиканският кандидат направи няколко имитации на други лидери, включително на Еманюел Макрон. Имитирайки френски акцент, той разказа за разговор, който твърди, че е провел с френския президент по темата за митническите тарифи - сцена, която той често пресъздава на предизборните си митинги, припомня АФП.

Последвайте канала на

Калина Христова
422 6

Свързани новини

Коментари 6

Добави коментар
Dimitar Marinov Oskar USA 60 godini

2024.10.16 | 09:39

6
Sabrana sa schisofrenia s vrajdebni istinski glasove ot Balgaria v Germany.

2024.10.16 | 09:03

3
Тръмп е пълна откачалка.
Ха, ха, ха

2024.10.16 | 09:27

5
Блажев ПСИХОТО е най голямата откачалка в сайта.

2024.10.16 | 09:17

4
По стъпките на Буш, за съжаление...
ВЪН АМЕРИКАНСКИЯ ОКУПАТОР!

2024.10.16 | 08:55

2
Ако страната ти е окупирана от чужди военни бази - Ако ти заличават и подменят историята - Ако ти сменят националната валута - Ако ти променят националния празник - Ако ти подменят религията и езика - Ако робството е твоят национален идеал - Ако живееш в тирания маскирана като „демокрация“ - Ако в родината ти има колонизатори маскирани като „инвеститори“ - Ако вярваш в зеления диктат и екологичните мантри - Ако те опростачват и те правят да оглупяваш - Ако ти налагат ЛГБТ и хомосексуализма - Ако те карат да мразиш своите освободители и да воюваш срещу тях - Ако те карат да се биеш като маймуна със своите братя и сестри сънародници за парче хляб ОЗНАЧАВА, ЧЕ СИ РОБ И ГРАДИШ ЧУЖДА ДЪРЖАВА НА СВОЯ ТЕРИТОРИЯ! ВЪН АМЕРИКАНСКИЯ ОКУПАТОР!
баба гицка

2024.10.16 | 08:53

1
Ако духам редовно на АХМЕД МУСА, дали американския ОКУПАТОР сащ, ще ми върне Македония и западните покрайнини? ✌

Добави коментар

Водещи новини