Пламен Данаилов потвърди, че отново ще бъде кандидат за председател на СОС

Булфото
share

Отново ще бъда кандидатурата на ИТН за председател на Столичния общински съвет. Това потвърди пред БНР Пламен Данаилов, общински съветник от "Има такъв народ" в СОС.

По думите му, ако останалите политически формации искат да има избран председател и СОС да започне работа, той може да бъде човекът, който би задействал СОС и така би разрешил кризата в София.

"Кметът Васил Терзиев е този, който трябва да търси обединение и да иска да има работещ Общински съвет, за да изпълни поетите ангажименти пред гражданите на София, защото без работещ СОС той ще се провали. Той не прави това и в това е неговата вина", коментира Данаилов и подчерта, че с лидера на ИТН не са водени срещи и разговори за обединение, за да може да работи СОС.

Слави Трифонов: На младоженците – честито! ИТН няма да гласува за кандидата на ПП- ДБ за председател на СОС

Позицията на ИТН е, че всичко трябва да е по закона и по правилата, заяви Пламен Данаилов и уточни: "Ако съдът отсъди, че има нарушения, може би ще отидем на нови избори. Ако Бойко Борисов и неговата партия ГЕРБ имат желание, винаги могат да се присъединят като трето заинтересовано лице към иска на Ваня Григорова за касиране на изборите".

Водещи новини

Още новини