Лилков: Има осъзнаване на отговорността и ще изберем председател на СОС

  • 05 февруари 2024 14:36

  • 792
  • 5
Лилков: Има осъзнаване на отговорността и ще изберем председател на СОС
© Булфото (архив)

Целта е не само да заработи СОС, а да заработят по-ефективно институциите в Столична община, защото към момента са блокирани. Дневният ред на столицата е нарушен. Надявам се да се отпуши работата на СОС с избора на председател. Няма 100-процентов консенсус за гласуването за председател на СОС на сесията в четвъртък,  "но колегите разговарят по-спокойно", каза пред БНР общинският съветник в София проф. Вили Лилков от "Синя София".

"Има осъзнаване на отговорността, която носим и е ясно, че гласуване за една личност за председател не означава коалиция в СОС, от която се пазят някои политически сили, за да не ги обвинят в сглобка", обясни политическата ситуация на Московска 33 Лилков.

БСП: Не водим разговори с ГЕРБ и ПП-ДБ-СС за общо мнозинство в СОС

Той предполага, че отново от ПП-ДБ, Спаси София ще издигнат кандидатурата на Цветомир Петров за председател. 

"На последната среща не обсъждано име, предполагам, че от ПП-ДБ, Спаси София отново ще издигнат него", сподели проф. Лилков. Той призна, че не знае дали са верни твърденията, че Цветомир Петров е човекът на Лена Бориславова, "според мен са спекулации".

За избора на председател на СОС той коментира: Най-добре е да бъде по-широка подкрепата, но това което е ясно на всички е, че ключът в разрешаването на кризата в СОС е в ПП-ДБ, Спаси София и ГЕРБ-СДС, тъй като те имат 37 общо общински съветници, достатъчно за избор на председател. И ние от "Синя София"  ще подкрепим предложението от ПП-ДБ, Спаси София, за да започнем да работим. Не може толкова месеци да си играем със софиянци и интересите на града".

Проф. Лилков прогнозира, че ще има драми при разпределянето на комисиите в СОС, "защото председателите са важни". От "Синя София" предлагат да се търси баланс при разпределяне на ръководните места.

"Ние не желаем ръководни места, само и само да заработи СОС. След председател следва да се изберат зам.-председатели и те заедно с лидерите на групите в СОС Председателския съвет", предупреди общинският съветник от "Синя София"

Той бе категоричен, че на последната среща при кмета на София в четвъртък, 1 февруари, не е преговаряно и договаряно нищо извън избора на председател на СОС. И уточни, че на тази среща не е имало представители единствено от ИТН, "по каква причина не зная".

"Хубаво е, че на последните събирания се включиха съветници на ГЕРБ-СДС, които до преди 20 дни не идваха, вече се присъединяват и съветници от Възраждане", похвали колегите си Лилков.

Последвайте канала на

Радина Лазарова
792 5

Свързани новини

Коментари 5

Добави коментар

2024.02.05 | 17:24

5
Чували ли сте за аналог на виа_грата, който е 3 пъти по-ефективен и напълно безопасен на всяка възраст, а и лекува мъжки болести. Аз лично го пробвах и сега го препоръчвам на всички, това подобри сeкca ни и спаси брака ни. Ето какво може да направи тя----> mub.me/bioex
СИНА МУ СЕРХИО

2024.02.05 | 16:22

4
И ТОЙ ПЕ ДЕРАСТ МИ ГО ВЛАЧЕХА В КВАРТИРАТА В ТОРОНТО. РЕДКО Т ЪП АРЖЕНТИНСКИ БИЗНЕСМЕН :)
И ТОВА ГОВ НО

2024.02.05 | 16:18

3
ГО СКРИЙТЕ У КАЛИФОРНИЯ!
ПЕ ДЕРАСТ ПРОВОКАТОР

2024.02.05 | 16:17

2
КАТО ЛАЙ НОТО ЧЕ ГЕВАРА!
МАЙ МУНАТА КОНТРЕРА

2024.02.05 | 16:16

1
ИМА КАРТОНЧЕ В ЦРУ

Добави коментар

Водещи новини