Васил Божков: Прибрах се по собствена воля и на собствена отговорност

share

Срещу мен беше организирана репресия. Прибрах се доброволно и сам, екстрадицията е грешка в превода. Без принуда. Прибрах се по собствена воля и на собствена отговорност. Това заяви по време на пресконференция бизнесменът Васил Божков, който е обвиняем по редица дела у нас. 

Начело на мафията у нас е Бойко Борисов, аз и близките ми сме силно застрашени. Не мога да кажа нищо за убийството на Алексей Петров, не съм бил 4 години в България и почти не го познавам. Прибрах се, защото ситуацията в България е тежка и трябва да се направи нещо, постигнал съм всичко в живота си. "Българско лято" няма да участва в местните избори. Българинът трябва да знае, че всичко може да реши сам и всичко е в неговите ръце, каза още той. 

Божков се показа от дома си с пура в устата

Той отрече да е бил близък с Къро и няма нищо общо с побоя на журналиста Слави Ангелов. 

На въпрос дали е познавал Петър Петров - Пепи Еврото и дали се е срещал в ОАЕ със съпругата му Любена Петрова, той заяви - не, не го познавам, тя може и да е била в ОАЕ, но аз не знам и не съм се срещал с нея. 

"Не съм имал бизнес с Пригожин, а и преди войната всички се натискаха да работят с Русия", заяви той. 

Васил Божков заяви, че има намерение да влезе в политиката чрез проекта му "Българско лято" и да търси обединение на мълчаливото мнозинство и на всеки, който е срещу статуквото. 

По думите му освен, че е под домашен арест и може да се среща с когото и да било в пределите на дома си, той е и защитен свидетел. "Американците ме съветваха да не се прибирам, бяха много притеснени", каза още Божков. 

Водещи новини

Още новини