Софиянци могат да видят новия художествен проект върху 126 ОУ "Петко Ю. Тодоров"

Фейсбук
share

Софиянци могат да се насладят на новия художествен проект върху сградата на 126 ОУ "Петко Ю. Тодоров". Това е поредният стенопис, нарисуван по новите правила на Столичния общински съвет за подпомагане на графити артистите. Това сподели Георги Георгиев в своя фейсбук профил.

"Авторите му Джулия Хайниш и Фредерик Зонтаг поставят сложния проблем за замърсяването на околната среща чрез електронни отпадъци и нашето бъдеще, избирайки иновативни и зелени подходи."

Шефът на СОС след вандалските прояви срещу Паметника на съвтската армия: Руските служби да се грижат за престъпления на територията си

"Проектът на фондация Visionary е свързан със социално-икономическото и екологичното въздействие на производството на електроника и последващите отпадъци", допълни той.

Красивата инициатива ни показва как подкрепата на градското изкуство от властите може да донесе радост на гражданите и да прави по-приветлива средата, в която живеем. Тя също така предава послания в подкрепа на зелените политики и възпитава децата и подрастващите в любов и внимание към природата.

Водещи новини

Още новини