Областният управител на София поиска спешно план за безопасност за Паметника на Съветската армия

Булфото (архив)
share

Областният управител на област София Вяра Тодева възлага спешно изработването на План за безопасност и здраве относно Паметника на Съветската армия. Това съобщиха от пресцентъра на Областната администрация.

Планът е във връзка със заповедта на главния архитект на Столичната община, както и с протокол за оглед, изпратен от кмета на район „Средец“ Трайчо Трайков, в който е констатирано предаварийно състояние на елементи от обекта. Обществеността ще бъде запозната своевременно с изработения план и с неговото привеждане в действие.

Вчера експерти от район „Средец“ са изготвили констативен протокол за състоянието на Паметника на Съветската армия в София, обяви по-рано през деня във Фейсбук кметът на район „Средец“ Трайчо Трайков. Изпратено е предписание за поставяне на строителна ограда при паметника. 

Трайчо Трайков ще поиска да изгонят палатките от Паметника на Съветската армия

На 9 август от „Левицата!“ направиха палатков лагер срещу премахването на Паметника на Съветската армия. На следващия ден към тях се присъединиха и представители на „БСП за България“ и на „Възраждане“. 

С решение на Министерския съвет от 2 август бе променен статутът на Мемориален комплекс „Паметник на Съветската армия" в Княжеската градина в София от имот публична държавна собственост на имот частна държавна собственост. Това означава, че имотът е в управление на областния управител Вяра Тодева.

Водещи новини

Още новини