Трайчо Трайков ще поиска да изгонят палатките от Паметника на Съветската армия

  • 15 август 2023 12:58

  • 1327
  • 2
Трайчо Трайков ще поиска да изгонят палатките от Паметника на Съветската армия
© Булфото (архив)

Обещаната информация по развитията в Княжеската градина. Това написа във Фейсбук кметът на столичния район “Средец” Трайчо Трайков.

Вчера експерти от район "Средец" изготвиха пореден констативен протокол за състоянието на т.нар. "Монумент паметник на съветската армия". Вече е изпратено на областния управител с предписание за незабавни мерки за ограничаване на достъпа на граждани в близост до съоръжението, чрез поставяне на строителна ограда и демонтиране на опасните елементи. Имам уверението на г-жа Тодева, че поверената ѝ администрация ще реагира адекватно, за разлика от всички предишни случаи, когато подобни предписания, актове и заповеди са игнорирани или обжалвани по съдебен ред и не са изпълнявани, дори когато съдът е потвърждавал основателността им.

Отделно, в писмо до дирекция Сигурност на СО съм поискал да предприемат мерки за спазване на условията в издаденото от тях съгласувателно писмо за провеждане на акцията пред съоръжението, които изрично забраняват поставянето на преместваеми обекти като шатри, палатки и други подобни.

Последвайте канала на

Радина Лазарова
1327 2

Свързани новини

Коментари 2

Добави коментар

2023.08.15 | 15:23

2
Да полеят всичко с малко бензин от любимата ни лукоил и да драснат кибрита.

2023.08.15 | 13:27

1
браво Трайков

Добави коментар

Водещи новини