Култов пловдивски хотел остана в миналото

pixabay
share

Хотел "Афродита" вече е част от историята. Теренът на известния в миналото хотел като място за бързи забежки е заравнен и почистен.

За миналото свидетелства единствено указателната табела, която все още не е махната, въпреки различните превъплъщения на постройката, пише Plovdiv24.bg.

Близо половин година продължи премахването на остатъците от сградата. Най-напред беше изкъртена дограмата, махнати стъклата и изолацията.

Ким Петрас остана в историята, стана първата транс жена, печелила "Грами"

Месеци след това обезкостената постройка тънеше в остатъци от строителни материали и боклуци, без ограда и защитни съоръжения. Живущите в района се оплакаха, че мястото се използва за игра на децата от близките блокове и се опасяваха някой да не пострада. 

Днес теренът е разчистен от боклуците. Че някога тук е имало някаква сграда напомнят само леко повдигнатите в средата на терена темели. Самотен багер дреме на сянка в очакване на нови работни задачи. 

Последното предназначение на сградата бе хоспис за възрастни хора, но домът не е имал нужния лиценз и беше затворен от социалните служби. Парцелът е била купен от собствениците на УСБАЛАГ "Селена", чието ръководство смята да построи там нов корпус. Към този момент не се знае кога точно ще започне строителството

Водещи новини

Още новини